16 Ağustos 2008 Cumartesi

CNBC-e - Yeni Sezon


Futbol sezonları açılmaya başlarken, yurdun bir iki müstesna kanalından biri olan Cnbc-e'de yeni dizilerle sonbaharda sezona merhaba diyor.
Şimdiye dek Without a Trace, My Name is Earl, Six Feet Under, Smallville, Dexter, Battlestar Galactica, Simpsons, South Park, 24, Family Guy, ER, Heroes, Married with Children, Prison Break, Rome, The Tudors, Scrubs, LAs Vegas gibi 10 numara dizileri seyre sunan adam gibi kalite katan canımız ciğerimiz Cnbc-e...

Hiç görme imkanı bulamadığımız Avrupa Filmleri, Uzak Doğu yapımları, eski klasikler ve birçok kült filmi de sayelerinde izledik. Gerçi geçtiğimiz sezon gösterilen filmlerde fazlasıyla popülerlik ve düşük kalitede olsa da bu sezon topaarlanacaktır.

Yeni sezonda mevzu bahis diziler şu şekilde;

“Terminator: The Sarah Chronicles”ün yanı sıra 2008’e damgasını vuran gençlik draması “Gossip Girl”, Hollywood’da zengin bir yönetici eşiyken terk edilen bir kadının kendini bulma hikayesi “The Starter Wife”, bir grup genç dahinin maceralarını anlatan komedi dizisi “The Bing Bang Theory” ve “dramedi” türünde bir dizi olan “Side Order of Life”, Eylül’de CNBC-e ekranlarında...

Birbirinden güçlü yapımların art arda yayın hayatına başlayacağı kanalın en çok ilgi çekecek yeni dizilerinden ilki “Terminator” efsanesini beyazcamda devam ettiren “Terminator: The Sarah Connor Chronicles”.

TERMINATOR: THE SARAH CONNOR CHRONICLES
Birbirinden güçlü yapımların ardı ardına yayın hayatına başlayacağı kanalın en çok ilgi çekecek yeni dizilerinden ilki “Terminator” efsanesini beyazcamda devam ettiren Sarah Connor Chronicles.

Yurtdışında da büyük bir ilgiyle izlenen bilim kurgu aksiyon türündeki dizi James Cameron’ın kült yapımı “The Terminator 2”den bir yıl sonra yani 1999’da başlıyor. Sarah Connor ve oğlu John Connor, makinelerin hükmedeceği ve insan ırkının sonunu getirmeyi planladıkları bir gelecekten haberdar olan tek kişilerdir ve 15 yaşındaki John gelecekte direnişin lideri olarak makinelerin emellerini gerçekleştirmelerinin önündeki yegane engel olacaktır. Sarah ve John’un insanların öldürülmeleri için gelecekten gönderilen insan görünümlü suikastçi makineler “Terminator”ler ve makinelerin ayaklanmalarını başlatan yapay zeka sistemi Skynet hakkında her şeyi biliyor oluşları onları bir numaralı hedef haline getirecektir. Her anı nefes nefese izlenecek “Terminator: The Sarah Chronicles”ın başrollerinde Lena Headey, Thomas Dekker, Summer Glau ve Richard T. Jones gibi isimler var.

14 Eylül’den itibaren her Pazar 21.00’de.

GOSSIP GIRL
”Hakkınızda konuşulmadığı sürece sizi kimse tanımaz. Önemli biri olmak istiyorsanız, insanlara konuşacakları bir şey verin. Ben kim miyim? Bu kimseye asla açıklamayacağım tek sır. Kabul edin, yine de beni seviyorsunuz.” Bu sözler yeni sezounun bir diğer iddialı dizisi “Gossip Girl”ün sesini sık sık duyacağımız ama yüzünü asla göremeyeceğimiz dedikoducu kızına ait. Onun kulağımıza fısıldadığı dedikodular ise aşk, ihanet, skandal, şantaj, entrika, kısacası magazin sayfalarında sık sık karşımıza çıkan her türlü konu başlığıyla ilgili olacak. Cecily Von Ziegesar’ın aynı adlı romanından televizyona uyarlanan dizinin başrolünü paylaşan isimler arasında özellikle Blake Lively ve Leighton Meester öne çıkıyor. Kadrodaki isimler arasında televizyon izleyicilerinin yakından tanıdığı bir isim de var, “Hayat Ağacı” dizisinin yıldızı Kelly Rutherford.

9 Eylül’den itibaren her Salı CNBC-e’de.

THE STARTER WIFE
Başrolünü “Will and Grace” dizisinden tanıdığımız Debra Messing’in oynadığı “The Starter Wife” ise Hollywood’da güçlü bir yönetici olan kocasından boşanan Molly adlı bir kadının kendini yeniden bulma mücadelesini eğlenceli bir dille anlatıyor. Eşinin kendisini genç bir pop şarkıcısı için terk etmesinin ardından arkadaşları tarafından da yalnız bırakılan Molly, şehirdeki bütün kapıların yüzüne kapanmasıyla son darbeyi yer. Kendini küçük düşürülmüş ve çaresiz hisseden Molly, gözlerden uzaklaşmak için üç yaşındaki kızıyla Malibu’ya çekilir. Molly, şimdi en başından kendine yeni bir hayat kurmak ve tek başına ayaklarının üzerinde durmak zorundadır. Jon Avnet’in yönettiği dizinin bir diğer sürpriz ismi ise aralarında “Barton Fink”, “Husbands and Wives”, “Naked Lunch” gibi çok önemli yapımların da olduğu filmlerden tanıdığımız ve son olarak “Masters of Science Fiction” serisinde de izleme fırsatı bulduğumuz Judy Davis. Dizide Molly’nin en yakın arkadaşı, alkolik Joan McAllister’ı canlandıran Judy Davis, bu rolüyle geçen yıl Emmy ödülünü kazanmıştı.

18 Eylül’den itibaren her Perşembe 21.00’de.

THE BIG BANG THEORY
Yeni dizilerden biri de, bir grup genç dahinin maceralarını anlatan “The Bing Bang Theory” adlı komedi. En büyük zevkleri kuantum fiziğine kafa yormak olan üstün zekalı iki arkadaş, güzel bir kızla karşılaşınca ne yaparlar dersiniz? “The Bing Bang Theory”, işte o karşılaşma anında gerçekleşen büyük patlamayı ve sonrasını anlatan bir yapım. Sosyal hayata çoğu zaman ayak uydurmakta zorlanan ama en zor teoremleri kolaylıkla ispatlayan iki kafadarın apartmanlarına taşınan sarışın güzelle yaşadıkları matrak olaylar çok hoşunuza gidecek.

9 Eylül’den itibaren her Salı 20.30’da.

SIDE ORDER OF LIFE
Evren sizi uyandırmak için bir çağrıda bulunursa, ne yaparsınız? Cevap verir misiniz, yoksa gözardı mı edersiniz? İşte “In Person” dergisi için fotoğrafçılık yapan 30 yaşındaki Jenny McIntyre bu çağrıya kulak asıyor; hayata ve gerçekliğe gözlerini yeniden açıyor. Senaryosunu aynı zamanda bir oyuncu da olan, ödüllü yazar Margaret Nagle’ın yazdığı dizi, kansere yaklaşımı ve farklı anlatımıyla yayınlandığı ilk günden itibaren çok iyi eleştiriler aldı. Komediyle dramı harmanlayan ve son dönemdeki iyi örnekleriyle yükselişe geçen “dramedi” türünde bir dizi olan “Side Order of Life”, aynı zamanda Beverly Hills, 90210’dan hatırlayacağımız Jason Priestly’nin de televizyon ekranlarına döndüğü yapım olma özelliğini taşıyor.

12 Eylül’den itibaren her Cuma 20.00’de.

6 yorum:

dedigencadam dedi ki...

şu listede it's always sunny in philedelphia görmek ister bünye ama bu sezon yayınlanmayacakmış bu kötü haber takip ettiğim diğer dizi prison break her ne kadar kurtlar vadisine bağlayacakmış gibi bi izlenim bıraksada favorimiz bekliyoruz.
cnbc-e renkli,orjinal.hastasıyız:)

ferdinand dedi ki...

Prison Break bu sezon az çok belli eder kendini heralde özellikle 2.sezonda abi-kardeş dışardayken epey kötüydü, hapishaneye dönüş olunca yine kendine geldi dizi bakalım bu sezon neler olacak.

@dedigençadam yorum için ayrıca teşekkürler, deplase'de durumlar iyidir inşallah...Selamlar.

dedigencadam dedi ki...

selamlar bizden ferdinand,deplasenin eski tadı yok doğrusu saygı-sevgi iyi de içerik sıfır desek yeridir... bu arada blog'un çok hoş.sinema üstüne zaten sana söylenecek laf yok:) fuaye tadında olmuş,iyi de olmuş...

ferdinand dedi ki...

tahmin ediyorum zaten herşey çok güzel giderken, o samimi ortam birden tepetaklak oldu neyse hayırlısı artık...

çok sağolasın değerli görüşlerin için, estafurullah kendi çapımızda yazıyoruz ki yazmaya dair pek becerikli değilimdir bir hevesdir gidiyo bakalım...
komutan ve Bursa ahaline de bol selam bu arada, kal sağlıcakla...

Adsız dedi ki...

Bu seneki dizilerden konu ve içerik itibarı ile en çok ilgimi çeken THE BIG BANG THEORY.Bu arada hakikatten
it's always sunny in philedelphia için bi imza falan toplasak olmuyo mu.

graSS dedi ki...

güzel incelemeler.
henüz lost'a bile başlamamış birisi olarak en yakın zamanda cnbc kültürüne dvd'den takiple yetişeceğiz bi şekilde.