29 Ocak 2011 Cumartesi

Küpür


Sahada horoz, evde kuzu temalı eskilerin enteresan başlık ve haberlerinden,
bu vesileyle rahmetliyi, hakkaten çok güzel bir insan ve Beşiktaşlı olan Vedat Okyar'ı analım...

24 Ocak 2011 Pazartesi

Mirkelam Pantolonumu Kaybettim. Hükümsüzdür...


Bu bir ilan bu bir feryat efendim. Benim akranlarım 83lüler diye tabir edebileceğimiz nesil için belki de bir yüzkarası olabilir evet Mirkelam pantolonum vardı ve giydim ortaokul yıllarımda itiraf ediyorum bu kanalla. Yeni nesil fast-food gençliği duyar duymaz dalgasını geçti tabi canı sağolsun.
Tek tesellim o dönemden kalma pantolonlu fotoğraf ya da belgeye rastlanamaması ki çok şükür diyoruz bizden sonrakilere yoksa nasıl anlatabilirdik o pantolonları nasıl bir ruh haliyle giyip koştuğumuzu.
Mirkelam favori şekliyle de yurdum geçlerini berberlere akın ettirdi o dönem ki neyse öyle bir işe girmemiş olmak bir nebze ferahlatıyor içimi. Pantolon da o ara hep anneler alır gelir bişeyler ve giyilirdi yine öyle olmuştu, ankarayı bilenler için söylüyorum -deniz tarafındaki kale arkası misali- onur çarşısından almış gelmiş bizimki iki tane renk renk mirkelam pantolonu ferah ferah, efil efil giydik bizde özellikle top oynarken rahat oluyodu ki görüntü pek önemli değildi o sıralar heralde. Çevrede pantolonu giyip koşanlar, baya farkettirdi lan sözleri falan vardı sanki, sağa sola koşturanlar, görüntü kirliliğinin akabinde tam bir kaos ortamı hakimdi, zor günlerdi... Sanki şimdi sokakta sümüklü çocuklar annelerine beni işaret ediyorlarmış gibi geliyor yahu.
Güzel bir arkadaşla bunu paylaştım tabi yıllardır içimdeki bu ukteyi aktarayım derken dalga konusu olduk, içki masalarına meze olduk(:
Bekliyorum ki burdan bir ses, ben de giydim ben de desin, şu fakiri sevindirsin gerekirse feysbukta gruplar kuralım gücümüzü birleştirelim diyorum...

Şarkıda fena değildi yanılmıyosam Dolapderede geçiyodu klip, başlarda duvardaki Bjk yazısını da hatırlayanlar vardır muhakkak, bir süper kahraman olarak mirkelam incelenmelidir, gerekirse teknolojiyle donatılmış 2011 model koşturan, performans arttırıcı mirkelam pantolonları üretilmelidir.
İlk defa blogger gibi yazdım lan galiba, neyse selametle...


Link: Mirkelam - Her Gece