11 Aralık 2008 Perşembe

Coen Biraderler ve Arıza Karakterleri

Ethan ve Joel Coen kardeşlerin özellikle Amerikan sinemasındaki ününü aşıp tüm dünya üzerinde hayran kitlesini oluşturan muazzam bir sinaması var kuşkusuz.
Kara filmlerle başlayan Blood Simple, mafya hesaplaşmasının en güzel örneği Miller's Crossing, John Goodman, John Turturro gibi aktörlere hayranlık yratan birçok sahnesiyle hafızalara kazınan Barto Fink, Frances Mcdormand ile birçok genç bünyeyi tanıştıran manyak film Fargo, hastası olduğum-bowling, geberten diyalogları ve The Dude (Ahbap) karakteriyle bir fenomen haline gelen The Big Lebowski, oyuncu kadrosuyla ve enfes film müzikleriyle O Brother Where Art Thou?, Billy Bob Thonton'a hayran olma sebebi, siyah beyaz muhteşem kareleriyle The Man Who Wasn't There, roman uyarlamasıyla mevzuya giren zaten hastası olduğumuz Tommy Lee Jones'in se4siyle giriş yapıp içinde kaybolduğumuz, Javier Bardem'in saç kesimi dahil manyak karakteriyle dehşete düştüğümüz, geçen yılın oscarını kapan No Country For Old Men ve bu yıl gösterime giren Brad Pitt'li Burn After Reading'e uzanan olağanüstü bir filmografi sözkonusu.
Her filmde müzikleriyle, absürd karakterleriyle, Steve Buscemi, John Turturro gibi favori oyuncularıyla, akıl dolu gödermeleriyle diyaloglarıyla vazgeçilmez haline gelen biraderlerin karakterlerine şöyle bir bakoş atalım;

John Turturro
Jesus (Big Lebowski)

Javier Bardem
Anton Chigurh (İhtiyarlara Yer Yok)

Steve Buscemi - Peter Stormare
Carl Showalter - Gaear Grimsrud (Fargo)

John Goodman
Charlie Meadows (Barton Fink)

Billy Bob Thornton
Ed Crane (Orada Olmayan Adam)
John Goodman
Walter Sobchak (Büyük Lebowski)
George Clooney- John Turturro- Tim Blake Nelson
Everett- Pete - Delmar (Neredesin Be Birader)
Brad Pitt
Chad Feldheimer (Burn After Reading)

Jeff Bridges - Steve Buscemi
Jeffrey Lebowski The Dude - Theodore Donald 'Donny' Kerabatsos (Büyük Lebowski)

John Turturro
Barton Fink (Barton Fink)

7 Aralık 2008 Pazar

Guinness İyidir...

Publar ve Britinya kültürü üzerine aşağılarda epey karalarken bira çeşitlerine ve Guinness koyu renkli siyah bira güzelliğine de değinmiştik. Köpüğü üzerinde bir foto yakalamışken sloganlarını da ekleyelim.
Bu markanın reklamı “Guinness sağlığınız için iyidir” şeklinde yapılıyor. 2003’te yapılan ciddi bir araştırma bir şişe Guinness’in tıpkı asprin gibi kanı sulandırdığını ve antioksidan özelliğinin bulunduğunu söylüyor.

NG Türkiye Fotoğraf

National Geographic Uluslararası Fotoğraf yarışmasının Türkiye ayağında dereceye girenler açıklandı.
Doğa, İnsan ve Gezi - Kültür kategorilerinde çekilen fotoğraflar arasından yarışmanın Türkiye finalinin kategori ilk üçü seçildi.
Seçilen bu fotoğraflar Aralık 2008 National Geographic sayısında yer alarak, büyük finalde yarışmak üzere Washington’a gönderildi. Uluslararası finalde üç kategoride büyük ödüle layık görülecek finalistler ise, National Geographic Society Merkezi tarafından tüm masraflarının karşılanacağı bir Washington Gezisi kazanacak.
İşte dereceye giren fotolardan bazıları;