9 Ekim 2008 Perşembe

İspanya & Bira

Bir futbol ve bira tutkunu olarak bu haberi es geçmeyelim istedim.
Orta sahada kurduğu Iniesta,Senna,Xavi-Fabregas ve Xabi Alonso gibi hayvani orta saha , dengeli savunması ve becerikli hücum elemanlarıyla adeta resital sunup Avrupa Kupasını kucaklayan İspanyol futbolculara ağarlığınca altın misali bira armağan edilmiş efenim, ne yapar ederler orasını bilemem.

Kiloları kadar bira içecekler
2008 Avrupa Futbol Şampiyonu İspanya’nın milli takım oyuncuları, kiloları kadar Cruzcampo bira içecek.
44 yıl aradan sonra Avrupa şampiyonu olarak, FIFA dünya sıralamasında liderliğe oturan İspanya Milli Futbol Takımı, Cruzcampo biralarının sponsorluğuyla ödüllendirildi.

Milli takım oyuncularının, kiloları tutarınca birayla ödüllendirildiği belirtilirken, Liverpool’un kalecisi Pepe Reina’nın, 95,6 kilogramla en fazla, takımın en zayıf oyuncusu, Villarealli Santi Cazorla’nın ise 70,4 kilogram ile en az birayı içeceği ifade edildi.
23 oyuncunun içeceği toplam bira miktarı, bin 742 litre (5 bin 200 şişe) olarak belirlendi.

8 Ekim 2008 Çarşamba

Bilmece-Bulmaca

Bulun bakalım fotoğraflarda her dönem tek değişmeyen isim kim? Biraz kazık mı oldu ne?
Bilin ki Yıldırım Çorapören bir teknik adamın "hocamızın arkasındayız" dediğinde gidişi çok yakındır, lakin kendisi ve panda arkadaşı asla gitmezler, bu ülkede bir kulüp nasıl yönetilmezin cevabı bu isim ve eşrafıdır. Ertuğrul Sağlam'ın delikanlı duruşu, onurlu bir şekilde arkasından çevrilenlere karşı verdiği istifa kapak olmalıdır demek ister bu gönül ama popülizmin doruklarında olan bu başkandan bahsediyoruz, yüzsüzlüğün bu kadarı olmaz diyoruz.
Biri bu adamı durdursun!..



Altın Portakal '08

45. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin bu yılki sürpriz konukları dünyaca ünlü sanatçılar Bo Derek, Mickey Rourke ve Adrien Brody olacak.

Altın Portakal için geri sayım başladı
45. Antalya Altın Portakal Film Festivali, 10-19 Ekim tarihleri arasında seyircilerle buluşacak.

Bu yıl 45’incisi yapılacak Antalya Altın Portakal Film Festivali için geri sayım başladı. 1964 yılında, dönemin Antalya Belediye Başkanı Avni Tolunay öncülüğünde ulusal olarak başlayan festival, dünyaca ünlü sanatçıların katılımıyla yapılan görsel bir şölen haline geldi. Bu yıl 10 Ekim’de kortejle başlayacak festivalin açılış galasında Müşfik Kenter, Hülya Avşar, SESAM Başkanı Yılmaz Atadeniz ve ışık şefi Aydın Mesut Yurteri’ye onur ödülü verilecek. Festivale “Temel İçgüdü”, “Robocop” gibi filmlerin yönetmeni Paul Verhoeven ve “Yüzüklerin Efendisi” üçlemesinin Hobbit’i İskoç oyuncu Billy Boyd’un da aralarında bulunduğu pek çok ünlü katılacak. Festivalin kapanış galası ise, 2000 yıllık Aspendos Antik Tiyatrosu’nda yapılacak...

Antalya Belediyesinde belediye tabibi olarak çalışan ve sanata düşkünlüğü ile tanınan, 1963 yılında da belediye başkanı seçilen Avni Tolunay’ın öncülüğünde 1964’te ulusal olarak başlayan Altın Portakal Film Festivali, ilginin büyük olması nedeniyle geleneksel hale getirildi. Misyonu Türk sinema sektörünü maddi ve manevi desteklemek, Türk film yapımcısını nitelikli yapıtlar üretmeye teşvik etmek olarak belirlenen festival, sinema dünyasında yarattığı heyecan ile bir anlamda “Türkiye’nin Oscar’ı” haline geldi.

FESTİVALİN “EN”LERİ
Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde mücadele eden uzun metraj film yarışmasında dağıtılan ödüller, sinema dünyası için her zaman “prestij simgesi” oldu. Zaman zaman ödül alamadığı için tepki gösteren aktör, aktris ve yönetmenleriyle gündeme gelen Altın Portakal’da, bazı isimler ise birden fazla kez ödülü almaya hak kazandı.

Altın Portakal’ın en fazla ödül alan yönetmeni, sinema dünyasının duayenlerinden Atıf Yılmaz oldu. Ünlü yönetmen, 6 kez Altın Portakal heykelciğini aldı. Atıf Yılmaz’ın ardından Ömer Kavur 4 kez, Halit Refiğ ve Türk sinemasında olduğu kadar yurt dışındaki başarılarıyla da isminden sıkça söz ettiren Nuri Bilge Ceylan 3’er kez “En İyi Yönetmen” ödülünün sahibi oldu.

44 yıllık festival tarihinde en çok “En İyi Erkek Oyuncu” ödülünü alan isim ise Tarık Akan oldu. Tarık Akan 6, Fikret Hakan 3, Yılmaz Güney, Cüneyt Arkın, Genco Erkal, Hakan Balamir, Ekrem Bora, Mehmet Aslantuğ, Şener Şen ve Erkan Can da bu unvana 2’şer kez layık görüldü.

Festivalde “En İyi Senaryo” ödülünü 4 kez Yavuz Turgul, 3 kez Sadık Şendil alırken, Vedat Türkali, Umur Bugay ve Erol Keskin ise 2’şer kez bu ödülün sahibi oldu.

DÜNYA YILDIZLARI DA ANTALYA’DA
Antalya Altın Portakal Film Festivali, 2004 yılında Avrasya Film Festivali’ni bünyesine katınca, sinema sektöründe dünyaca tanınan isimler de Antalya’ya gelmeye başladı. Geçen yıl, sinema tarihin en önemli filmleri arasında gösterilen “The Godfather-Baba” filminin yönetmeni Francis Ford Coppola, dünyaca ünlü yönetmen Nicolas Roeg ile ünlü oyuncular Sophie Marceau, Christopher Lambert, Rossif Sutherland gibi yıldızlar Antalya geldi. Bu yıl da, Avrasya Film Festivali’nin jüri başkanlığını da yapacak “Temel İçgüdü”, “Robocop” gibi filmlerin yönetmeni Paul Verhoeven, İranlı yönetmen Majid Majidi, “Son İmparator”, “İkiz Tepeler” gibi filmlerin ve festivalde seyirci karşısına çıkacak “ZhanG-Ke” imzalı “24 City”nin yıldızı ünlü oyuncu Joan Chen gelecek.

“Yüzüklerin Efendisi” üçlemesinin küçük Hobbit’i, İskoç oyuncu Billy Boyd, Krzysztof Kieslowski’nin “Dekalog”, “Veronik’in İkili Yaşamı”, “Üç Renk” gibi filmler için yaptığı müziklerle tanınan Zbigniew Preisner, “İngiliz Hasta”, “Da Vinci Şifresi” filmlerinden tanınan Alman asıllı ünlü oyuncu Jürgen Pronchow da Antalya’ya gelmesi beklenenler arasında yer alıyor.

YARIŞACAK FİLMLER
Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) ve Antalya Kültür Sanat Vakfı’nın (AKSAV) işbirliği ile gerçekleştirilecek festivalin ulusal uzun metraj yarışma filmleri de belli oldu.

Festivale bu yıl belgesel dalında 87, kısa metrajlı 236 ve uzun metrajlı 34 film başvurdu. Atilla Dorsay, Mithat Alam, Serap Aksoy, Erkan Aktuğ, Tevfik Başer, Necip Sarıcı, Fehmi Yaşar, Ziya Öztan ve Muammer Brav’dan oluşan ön seçici kurulun izlediği 34 ulusal uzun metraj filmden 16’sı, 45. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yarışmaya hak kazandı.

45. Altın Portakal Ulusal Uzun Metraj Yarışma Filmleri şöyle:
“Başka Semtin Çocukları” (Aydın Bulut), “Üç Maymun” (Nuri Bilge Ceylan), “Gökten Üç Elma Düştü” (Raşit Çelikezer), “Hayat Var” (Reha Erdem), “İki Çizgi” (Selim Evci), “Son Cellat” (Şahin Gök), “Gölge” (Mehmet Güreli), “Pazar” (Ben Hopkins), “Ulak” (Çağan Irmak), “Süt” (Semih Kaplanoğlu), “Gitmek” (Hüseyin Karabey), “Vicdan” (Erden Kıral) “Bunu Gerçekten Yapmalı Mıyım?” (İsmail Nemci), “Dilber’in Sekiz Günü” (Cemal Şan), “Pandora’nın Kutusu” (Yeşim Ustaoğlu), “Nokta” (Derviş Zaim).


AVRASYA FİLM FESTİVALİ
Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin dünyaya açılan yüzü Uluslararası Avrasya Film Festivali’nin 4. yılında, festivalin yarışma bölümününde bu yıl 2’si Türk, toplam 12 film yarışacak.

4. Uluslararası Avrasya Film Festivali Yarışma Bölümü’nde “En İyi Film” ve “En İyi Yönetmen” ödülleri için yarışacak Türk filmlerinden biri, Nuri Bilge Ceylan’ın 61. Cannes Film Festivali’nde “En İyi Yönetmen” kategorisinde Altın Palmiye ödülü kazanan ve 81. Akademi Ödülleri’nde Türkiye’yi temsil etmeye hazırlanan filmi “Üç Maymun”. Uluslararası Avrasya Film Festivali yarışma bölümünde yarışacak ikinci Türk filmi ise Özcan Alper imzalı “Sonbahar”.

İsrailli yıldız Ronit Elkabetz ve kardeşi Shlomi Elkabetz’in birlikte yönettiği ve Kudüs Film Festivali’nde “En İyi Film” ve “En İyi Kadın Oyuncu” ödüllerine layık görülen “Yedi Gün”, modern Alman sinemasının ünlü yönetmenlerinden Christian Petzold’un yeni filmi “Jericow”, edebiyata özgü duyarlılıkları beyaz perdeye aktarmasıyla tanınan Japon yönetmen Hirokazu Kore-edda’nın “Bitmeyen Yürüyüş”, Çek yönetmen Bohdan Slama’nın yönettiği “Kasaba Öğretmeni” , Rashid Masharawi’nin yönettiği, Ramallah’ta yaşayan bir baba ve küçük kızı arasındaki ilişkiyi konu alan “İyi ki Doğdun Laila” da Uluslararası Avrasya Film Festivali’nde yarışan filmlerden bazıları.

7 Ekim 2008 Salı

Peyk - Suluşaka


Ülkemizde rock adı altında yapılan 84 gibi grupların arabesk müzikleri ya da poptan bozma abukluklar dışında gyet güzel gruplar da su yüzüne çıkıyor birkaç yıldır.
Mesela 'Sakin' adlı grubun Hayat albümü neredeyse tamamıyla dopdolu, boş şarkı yok.
Bir diğer grup şahane grup İstanbul şarkısıyla da daha önce yer verdiğimiz, bizi bizden almış olan 'Peyk'.
2007 tarihli Suluşaka adlı albümleri şahane, şarkılarda ve vokaliyle Gripin tadı var hafiften. Israrla edinin, indirin derim artık nasıl işinize gelirse...
Video da albümle aynı adı taşıyan Suluşaka adlı parça;

6 Ekim 2008 Pazartesi

Empire - Marlon

Empire & Marlon Brando

Empire dergisinin meşhur kapakları sıralanmıştı ve bahsi geçmişti, bu kez de Godfather ve Marlon amca aşkına özel kapak hazırlanmış ki 10 numara olmuş;