6 Şubat 2009 Cuma

!f 2009

Değişime, dönüşüme, harekete kendinden başlayan ve bunu herkese öneren 8. !f İstanbul AFM Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali 12-22 Şubat tarihlerinde İstanbul'da start alıyor...

Bu yıl İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın desteğiyle gerçekleşen festival, klasikleşen İstanbul mekanları Beyoğlu AFM Fitaş, AFM İstinyePark ve AFM Caddebostan Budak’a bu yıl bir yenisini ekliyor ve Beyoğlu Emek Sineması’na da taşınıyor. !f Ankara ise 26 Şubat – 1 Mart tarihlerinde Ankara AFM Cepa Sineması’nda izleyicisiyle buluşuyor.
Bu sene gnçtrkcll’liler, alışkanlık haline gelen “1 bilet alana 1 bilet bedava” avantajını festivalde de yaşıyor. gnçtrkcll’lilere festival boyunca, hafta içi gündüz tüm seanslarda, 2. bilet bedava.


Festivalin Kült gibi yılalrdır alışkanlık yapan bölümleri ise şu şekilde;
Keşif, Hit Filmler, Kuzey Işıkları, Karşı Sesler, Fantastik Filmler, Tek Planda Dünya, Amerika'dan Yeniler, Senden Başka, Gökkuşağı !f Kült, Nöbetçi Sinema, !f Kısalar...

Ayrıca oscar adayı olup şimdiden epece gümbürtüye neden olan Slumdog Millionaire, The Wrestler, Man on Wire gibi filmler de dopdolu içerikte inci tanesi olmuş, İStanbullu ankaralı sinemasever bilet kovalasın, yabancı değiliz nasılsa bu tarz mevzulara:)
Tüm detaylara, bilgilere, seanslara, filmlere burdan bakınız;
http://2009.ifistanbul.com/

Van Minüt

Külhanbeyi edasıyla ekonomik forumu dağıtan, dünya lideri! için bu haftaki mizah dergilerinin kapaklarından bence en başarılısı Uykusuz'dan; sınırları çoktan aşmış video dükkanlarının vazgeçilmezi kült film Dünyayı Kurtaran Adam mevzuya cuk oturmuş...

4 Şubat 2009 Çarşamba

Ernst ve Baki Mercimek Benzetmesi

Gün geçmiyor ki Beşiktaşlı eski-yeni yöneticilerden birisi gudik açıklamalar yapmasın,
eski futbol şube sorumlusu, çok şükür gitti dediğimiz, saçma salak açıklamalarıyla hatırladığımız Celal Kolot vermiş veriştirmiş efendim. Bu paraya olur mu, Schalke'ye loto çıktı ve alınan Ernst Baki Mercimek'in Alman olanıdır, umarım kariyeri o şekilde olmaz tadında anlaşılması güç açıklamalarıyla eski formunu koruduğunu kanıtlamış.
Bu açıklamaları bu yönetimin belki de tek isabetli transferinin ardından yapması, şimdiye dek alınan onlarca çapsız futbolcuya dair tek kelam etmemesi ise göz yaşartan cinsten.
Baki'ye de haksızlık sözkonusu, çoğu zaman eleştirilse de fitil etse de taraftar hep tribüne çağırdı, belki de tek destek olan taraftardı ki o da Forza'nın organizasyonu için 1903 ytl bağış yapıp bu sevginin boşa olmadığını kanıtlamıştı. Kapasitesi falan tartışılır ama profesyonelliğine, kişiliğine bakıldığında ilk sırada gelir Baki, kuşkusuz...

Ernst konusunda diğer bir bomba Murat Akbaş'ın haberinde gizli; Ernst gelmeden danıştığı kişiler içinde Münch’ün “Gözünü kapa, düşünmeden ilk uçağa atlayıp git. Ama sakın İbrahim Üzülmez ile aynı odada kalma! Ben kaldım, futbolu unuttum. Orta yapamaz hale geldim, bu konuda tecrübem var” diyerek espri yaptığını da söylemiş ki bence gönlünden geçeni söylemiş güzel varlık Markus Munch, onu da analım, güzel ortaları, Nouma'nın alnının ortasına yaptığı servisleriyle ve adamlığıyla, az oynasa da unutulmazlar içindedir, taraftarın İbrahim'i gördükçe sokaklarda, kahvelerde sıkça andığı isimlerdendir.

Ernst'in yıllardır Giunti-Tayfur ikilisinden beri dolduramadığımız boşluğa ilaç olması muhtemel lakin Cisse ile ikili oynarlarsa ikisi için de daha verimli olur kanaatindeyim. Böyle bir durumda da yabancı kontenjanı mevzusu olabilir. Maça göre tek ön libero Ernst, yerine göre de Cisse ile oynatılması iyi olur. Yoksa bu kadar hücumcu ve mücadele etmeyen ileri hatın arkasını doldurmak yine mümkün olmayabilir.

Aşağıda bir de Kartal'ın Almanları diye tablo bulmak mümkün, bu vesileyle de Oliver Schaefer, Hengen ve sözde panzer Sixten Veit gibilerini hızla es geçip şapka adam Aumann, tarzıyla ve performansıyla hastası olduğumuz Stefan Kuntz ve Münch'ü sevgiyle analım. Kuntz ve Münch'ün tribünlerde çok sevilip aynı şekilde tezahurat edilmesi malum bakalım Ernst de adının kısalığıyla bu olaya yakın görünüyo. mavi gözlü dev fabien ernst de olabilir aslında:)

KARTAL’IN ALMANLAR’I

Futbolcu Sezon Maç Gol
Raimond Aumann 1994-96 33 -
Stefan Kuntz 1995-96 30 9
Olivier Schaefer 1999-00 28 -
Thomas Hengen 1999-00 6 -
Markus Münch 1999-01 60 6
Sixten Veit 2001-02 3 -

Para Basan Sporcular


Hemen hemen her yıl bu tarz haberler yer alır lakin Amerika'nın en tanınan ve büyük spor dergilerinden Sports Illustrated’in araştırmasında dünyanın en çok kazanan ilk 10 sporcusu arasında futbolcu bulunmuyor. Listenin başında 111,9 milyon dolar kazancıyla ünlü golf oyuncusu Tiger Woods var. İlk üç içerisinde iki golfçü olması da enteresan.
Diğer isimlere bakıldığında boks ve NBA oyuncuları göze çarpıyor. Shaq ismini görünce Ahmet Çakar'ın "Shaq adam değil, adamsa Miami'yi şampiyon yapsın" adlı efsane sözleri ve o sezon Miami'nin şampiyonluğunun ardından döt oluşunu hatırlamamak imkansız.
Yine Nba'den Kobe ve Garnett şaşırtmayan isimler ki Kobe geçtiğimiz gün 61 sayı atarak ne kadar hayvani bir adam olduğunu kanıtladı tekrar, Kevin gArnett ise Boston fanatikleri dışında artık neredeyse hiç sevilmeyen antipatik bir adam oldu. Saha içindeki hal ve hareketleri, abuk subuk fauller ve sataşmalarıyla takımının ve kendisinin büyük başarısını hazmedememiş görüntüsünde...

Sports Illustrated’in açıklamasında golf oyuncularının gelirlerinin büyük çoğunluğunun sponsorluk gelirlerinden oluştuğuna değinilerek, golfun dışındaki diğer branşlarda sporcuların sponsorluk gelirinin toplam gelire oranı yüzde 50’yi çok nadir geçerken, golf sporunda bu oranın yüzde 90’lar civarında seyrettiği bildiriliyor. Dünyanın en çok kazanan ilk 10 sporcusu arasında 2 golfçu, 1 boksör, 4 basketbolcu, 2 beyzbolcu ve 1 de otomobil pilotu bulunuyor.

Sıralama ve sporcuların gelirleri şöyle:

1-Tiger Woods Golf 111,9 milyon dolar
2-Oscar De La Hoya
Boks 55 milyon dolar
3-Phil Mickelson
Golf 51,2 milyon dolar
4-Shaquille O’Neal
Basketbol 35 milyon dolar
5-Kobe Braynt
Basketbol 33 milyon dolar
6-LeBron James
Basketbol 30,8 milyon dolar
7-Kevin Garnett
Basketbol 29 milyon dolar
8-Derek Jeter
Beyzbol 29 milyon dolar
9-Alex Rodriguez
Beyzbol 28 milyon dolar
10-Dale Earnhart Jr. Otomobil pilotu 27,1 milyon dolar.

2 Şubat 2009 Pazartesi

Açı


Fotoğrafçılık son dönemlerde genç nüfus içerisinde bir nevi moda haline gelse de, photoshop denen hadise bu sanatı da avcuna aldıysa da çok güzel şeyler yakalayıp şaşırtıyorlar ya da çok sıradan sandığınız şeylerle misal herhangi bir insan suretiyle bile fazlasıyla etkileyici olabiliyorlar.
Bu postun gayesi de açı meselesiyle farklı durumlar yaratan fotoğraflar;