2 Şubat 2009 Pazartesi

Açı


Fotoğrafçılık son dönemlerde genç nüfus içerisinde bir nevi moda haline gelse de, photoshop denen hadise bu sanatı da avcuna aldıysa da çok güzel şeyler yakalayıp şaşırtıyorlar ya da çok sıradan sandığınız şeylerle misal herhangi bir insan suretiyle bile fazlasıyla etkileyici olabiliyorlar.
Bu postun gayesi de açı meselesiyle farklı durumlar yaratan fotoğraflar;



2 yorum:

designerk dedi ki...

Selamlar. Uzun zamandır canını sıkmıyodum. İşler yoğun. Halimden de şikayetçi değilim açıkcası....
Şu photoshop hadisesi acaip bişey. Hani deli divane gibi kullanıyorum bu tarz grafik ve fotoğraf düzenleme programlarını. Uçsuz bucaksız, tamamen kullanan kişinin hayal gücüyle sınırlı bir program bana göre. Ama yine de bana göre herşey gibi sade, olduğu gibi olan, deforme edilmeyen çalışmalar daha önemli benim için. Geçenlerde bir arkadaşımın katıldığı bir yarışmaya gittim. Küresel ısınmayla ilgiliydi yarışmanın amacı. Birbirinden güzelde fotoğraflar vardı. İlk üçe girenlerin hepsi photoshoptan çıkmaydı ama. Hani fotoğrafçılık biraz an meselesidir. Hergün yaşadığımız o anların bir saniyesini resmetmektir, belgelemektir. Hayatın akışı içinde farkedemediklerimizi görmemize vesiledir. Sabır işidir, herkesin göremediğini görme işidir bir nevi.O yüzden kıymetlidir ya zaten. Photoshop gibi uygulamaları ne kadar kullanışlı ve harika bulsamda aslolan düz, el değmemiş, doğal olandır. Bilmem derdimi anlatabildim mi?

ferdinand dedi ki...

gayet güzel anlatmışsın her zamanki gibi:)
benim de aslında söylemek istediğim buydu, her ne kadar çok kullanışlı, pratik olsalar, cıvıl cıvıl renkler sunsalar bile bu programların kullanımı minimum düzeyde olmalı, doğallık, gerçeklik ön planda olmalı kesinlikle.
Selamlar bizden...