6 Ocak 2011 Perşembe

Sia - Butterflies

 

Zero 7 ile gücümüze güç katan, enfes sesiyle hastası olduğumuz ve ardından solo albümüyle arz-ı endam eden, breathe me gibi mikemmel esere sahip avustralyalı güzel varlık Sia'nın colour the small one albümünden yine olağanüstü bir parça efenim. Özellikle basları kuvvetli bir ses sistemiyle dinlendiğinde daha bir güzel olup lokum gibi gidiyor, valla...

Sia - Butterflies

5 Ocak 2011 Çarşamba

Sinema, Futbol & Memduh Ün

 

-Futbol genellikle bizde fanatizmle çok eş değer durumda. Ben o yüzden futbolla tutkulu aşkları birbirine çok benzetirim. Bir kıza aşık olmakla bir takıma aşık olmak ’bu maçı alacağız başka yolu yok demekle bu kızı alacağım başkasına yar etmem demek arasında fark yok. Kıza sahip olamayan kızı ya da kendini öldürüyor, futbol fanatizminde de bıçaklarla, kesici aletlerle gidiliyor maçlara
Şerif Gören

Benzer yönler düşünüldüğünde illaki bulunacaktır ama özellikle sinemamızda yeteri kadar yer bulamamıştır futbol ki başta çocukluktan itibaren hayatımıza nüfus eden sürekli hayatımızda olan birşey olarak yer verilmemiş, filmlerin arasına garnitür hesabı serpiştirilmiş futbol.
Tam bir futbol ülkesi Türkiye denir ya ne kadar klişe ve gerçek dışı olduğu bir gerçek. Şöyle ki, bideki sevme sevmeme meselesi değil bir nevi boşalma imkanı veren bir hadise olarak bakılıyor tamamen. Yoksa ligi 6.sırada bitirmesine rağmen önümüzdeki senenin 51bin kombinesini satan Dortmundlular değilmidir taraftar, ya da futbolsever. Bizde de yok değil ama az sayıda ne yazıkki.



Sinemamızda yönetmenler de getirisi olmadığından futbol işine girmemişler haklı olarak. Osman Seden'in sıkı Beşiktaşlılığına, filmlerde yer vermesine değinmiştik. Türk sinemasında sağlam yerlerden birine sahip Memduh Ün'ü anmamak olmaz. Kendisi Beşiktaş formasını terletmiş ve hatta 40-41 sezonunda şampiyonlukta yer almış bir kişi. Tıpkı Seden gibi çok yönlü bir insan olarak hizmet vermiş, senarist, yapımcı, yönetmen, oyuncu...Zıkkımın Kökü, Zübük, Bekçiler Kralı, Umutsuzlar, Gol Kralı, Yıkılmayan Adam, Ağrı Dağı Efsanesi gibi onlarca filmde emeği olan büyük usta kendisi.