31 Ekim 2007 Çarşamba

Cecom

Film müziği ve bilumum orjinal işlere imzasını koyan Babazula ve Brenna MacCrimmon'dan günün her öğününde alınası harika bir parça...

Klip de Fatih Akın'ın İstanbul ve Türk müziğinin çeşitliliği adına gerçekleştirdiği belgesel Crossing the Bridge'den.
fonda deniz ve gün doğumu, şarkı harika bir bira eksik...

Angel A


Paris'te bir köprü üzerinde dibe vurmuş bir adam -Andre, nerden geldiği belli olmayan Angela ile karşılaşır ve olaylar gelişir...
Masalsı anlatımı, muhteşem Paris kareleri, uzun bacaklı manken-oyuncu Ria Rasmussen, Amelie'den, Fransa'da gerçekleştirilen yardım organizasyonu ve maçlarda da gördüğümüz, Fas kökenli komedyen-oyuncu Jamel Debbouze ile tadında güzel oyunculuklarıyla insanın içini ısıtan bir Luc Besson filmi...


30 Ekim 2007 Salı

Oldboy / chan-woo park

\Laugh and the world laughs with you. Weep and you weep alone/


*Gülersen dünya da güler, ağlarsan tek başına ağlarsın.

29 Ekim 2007 Pazartesi

Beirut ve Şiki Şiki Baba

Zack Condon

Beirut 21 yaşındaki Zack Condon 'ın bir müzik projesi, balkan, rus ezgileriyle indie-folk müziğinin eşsiz karışımından oluşturduğu enfes bir grup.
İlk albüm olan Gulag Orkestar ile harika giriş yapan Beirut geçtiğimiz Haziran sonunda da radar Live kapsamında ülkemize de geldi. Akabinde ekim ayında da ikinci güzide albümleri "the flying club cup" ile şölene devam ettiler.
Trompetlerin balkan ezgilerinin özellikle de güzelim akordeon sesinin eksik olmadığı grupta insanı uçuran eğlenceli şarkıların yanında Doğu Avrupa'nın acılarını da içine barındıran muhteşem parçalar da mevcut tıpkı ilk albümle aynı taşıyan fevkalade cenaze marşı yorumu gibi.
Amerikalı bir genç olan Zack Condon'un okulla irtibatı kesip yollara düşmesi ve Avrupayı dolaşırken bu ezgileri keşfetmesi ve yolculuklarla bütünleşen müzikle geri dönüşüyle ortaya çıkan bir proje Beirut.
Başlık ne alaka derseniz grubumuz bizim Kemal Sunal'lı kahkahalar attıran film olan Atla Gel Şaban'daki şiki şiki baba fenomenini yorumlaması şeklinde açıklanabilir.
Filmde bir yerden bir yere giderken hep aynı dolmuş ve envai çeşit yurdum insanıyla yolculuk ederken altılı dolduran kahramanımız her oynadığı kupon tutarken oynamaz ve dolmuş muavini başta olmak üzere herkesi fıtık eder, bir yandan da kahve-altılı derken yengeden de sopa yemeyi ihmal etmez.
velhasıl altılı işinde baba konumundaki kel abimiz Kemal Sunal'ı farkeder ve olaylar gelişir.
Dolmuşta çalan şiki şiki baba kasedini, gerçek bir dolmuşu, sürekli konuşan koca karıyı, kokan adamı ve dolmuşa hücum edilmesini şart koşar ama bu sahneler kırar geçirir adeta.

Beirut grubu da bu fenomen şarkıyı yorumlayarak bir yandan şaşırtırken gönülleri de fethetmiştir.
buyursunlar bu da videosu; Beirut - şiki şiki baba

28 Ekim 2007 Pazar

Atalanta Bergamasca Calcio


Çok eski ve önemli Yunan tarihine sahip, mitolojik ögeler barındıran Bergamo şehrinde 1907 yılında kurulan mavi siyahlı takım "Nerazzurri" olarak adlandırılmaktadır. Kulübün ismi ve armasındaki simge de Bergamo şehrinin mirası olan Yunan mitolojisine ait atalanta adlı tanrıçaya dayanmaktadır.
İlk kez 1929 yılında İtalya liginde oynamaya başlayan kulüp İtalya Kupası, Kupa Galipleri kupası yarıfinali ve Uefa çeyrek finali gibi başarıları olsa da birçok kez ligden düşmesi sebebiyle istediği başarılara ulaşamamıştır.
Kulüp tarihi boyunca sayısız genç oyuncu yetiştiren kulüp bu gençleri büyük kulüplere kaptırmış, yine de Donadoni, Caniggia, Montero, Vieri, Flippo Inzaghi, Lucarelli, Doni gibi İtalya liginde marka olmuş isimlerle de bilinmektedir.
Maçlarını Stadio Azzurri d'italia stadında oynayan Atalanta'nın en büyük kozu hem mevzuda hem de destek manasında yüksek lisans sahibi ateşli taraftarları.
İtalya genelinde en sağlam tribünlerden birine sahip taraftarlar özellikle deplasmana kalabalık gitmeleri ve şimdiye kadarki olaylarıyla sık sık gündeme geliyor.

Tribün içinde öne çıkan en büyük grupları BNA, Wild Kaos, Nomadi... Ternana olan dostlukları bilinen en sağlam dostluklardan olup Sampdoria ile de iyi ilişkiler içindeler. Düşman olarak gördükleri ise yıllardır birçok olay çıkardıkları Brescia taraftarlarıdır. Bunun dışında Genoa, Lazio ve bilumum büyük diye tanımlanan İtalya kulüplerine karşı sağlam bir duruşa sahipler...

İtalya'da sol görüşe sahip birkaç tribünden biridir ayrıca, Che Guevara bayrakları, Filistin bayrakları ve sayısız pankartlarıyla ülke dışında pek tanınmasalar da asla yabana atılmayacak taraftar topluluklarına sahiptirler...

Birçok oyuncusunu gönderen kulüp ine genç oyuncularıyla biryerlere gelmeye çalışırken bu sene Zlatan Muslimovic, Simone Inzaghi, De Ascentis, Zampagna, Bellini gibi isimlerle başarılı sonuçlara imza atacağa benzer...