28 Ekim 2007 Pazar

Atalanta Bergamasca Calcio


Çok eski ve önemli Yunan tarihine sahip, mitolojik ögeler barındıran Bergamo şehrinde 1907 yılında kurulan mavi siyahlı takım "Nerazzurri" olarak adlandırılmaktadır. Kulübün ismi ve armasındaki simge de Bergamo şehrinin mirası olan Yunan mitolojisine ait atalanta adlı tanrıçaya dayanmaktadır.
İlk kez 1929 yılında İtalya liginde oynamaya başlayan kulüp İtalya Kupası, Kupa Galipleri kupası yarıfinali ve Uefa çeyrek finali gibi başarıları olsa da birçok kez ligden düşmesi sebebiyle istediği başarılara ulaşamamıştır.
Kulüp tarihi boyunca sayısız genç oyuncu yetiştiren kulüp bu gençleri büyük kulüplere kaptırmış, yine de Donadoni, Caniggia, Montero, Vieri, Flippo Inzaghi, Lucarelli, Doni gibi İtalya liginde marka olmuş isimlerle de bilinmektedir.
Maçlarını Stadio Azzurri d'italia stadında oynayan Atalanta'nın en büyük kozu hem mevzuda hem de destek manasında yüksek lisans sahibi ateşli taraftarları.
İtalya genelinde en sağlam tribünlerden birine sahip taraftarlar özellikle deplasmana kalabalık gitmeleri ve şimdiye kadarki olaylarıyla sık sık gündeme geliyor.

Tribün içinde öne çıkan en büyük grupları BNA, Wild Kaos, Nomadi... Ternana olan dostlukları bilinen en sağlam dostluklardan olup Sampdoria ile de iyi ilişkiler içindeler. Düşman olarak gördükleri ise yıllardır birçok olay çıkardıkları Brescia taraftarlarıdır. Bunun dışında Genoa, Lazio ve bilumum büyük diye tanımlanan İtalya kulüplerine karşı sağlam bir duruşa sahipler...

İtalya'da sol görüşe sahip birkaç tribünden biridir ayrıca, Che Guevara bayrakları, Filistin bayrakları ve sayısız pankartlarıyla ülke dışında pek tanınmasalar da asla yabana atılmayacak taraftar topluluklarına sahiptirler...

Birçok oyuncusunu gönderen kulüp ine genç oyuncularıyla biryerlere gelmeye çalışırken bu sene Zlatan Muslimovic, Simone Inzaghi, De Ascentis, Zampagna, Bellini gibi isimlerle başarılı sonuçlara imza atacağa benzer...

Hiç yorum yok: