29 Ekim 2007 Pazartesi

Beirut ve Şiki Şiki Baba

Zack Condon

Beirut 21 yaşındaki Zack Condon 'ın bir müzik projesi, balkan, rus ezgileriyle indie-folk müziğinin eşsiz karışımından oluşturduğu enfes bir grup.
İlk albüm olan Gulag Orkestar ile harika giriş yapan Beirut geçtiğimiz Haziran sonunda da radar Live kapsamında ülkemize de geldi. Akabinde ekim ayında da ikinci güzide albümleri "the flying club cup" ile şölene devam ettiler.
Trompetlerin balkan ezgilerinin özellikle de güzelim akordeon sesinin eksik olmadığı grupta insanı uçuran eğlenceli şarkıların yanında Doğu Avrupa'nın acılarını da içine barındıran muhteşem parçalar da mevcut tıpkı ilk albümle aynı taşıyan fevkalade cenaze marşı yorumu gibi.
Amerikalı bir genç olan Zack Condon'un okulla irtibatı kesip yollara düşmesi ve Avrupayı dolaşırken bu ezgileri keşfetmesi ve yolculuklarla bütünleşen müzikle geri dönüşüyle ortaya çıkan bir proje Beirut.
Başlık ne alaka derseniz grubumuz bizim Kemal Sunal'lı kahkahalar attıran film olan Atla Gel Şaban'daki şiki şiki baba fenomenini yorumlaması şeklinde açıklanabilir.
Filmde bir yerden bir yere giderken hep aynı dolmuş ve envai çeşit yurdum insanıyla yolculuk ederken altılı dolduran kahramanımız her oynadığı kupon tutarken oynamaz ve dolmuş muavini başta olmak üzere herkesi fıtık eder, bir yandan da kahve-altılı derken yengeden de sopa yemeyi ihmal etmez.
velhasıl altılı işinde baba konumundaki kel abimiz Kemal Sunal'ı farkeder ve olaylar gelişir.
Dolmuşta çalan şiki şiki baba kasedini, gerçek bir dolmuşu, sürekli konuşan koca karıyı, kokan adamı ve dolmuşa hücum edilmesini şart koşar ama bu sahneler kırar geçirir adeta.

Beirut grubu da bu fenomen şarkıyı yorumlayarak bir yandan şaşırtırken gönülleri de fethetmiştir.
buyursunlar bu da videosu; Beirut - şiki şiki baba

Hiç yorum yok: