27 Mart 2008 Perşembe

F1 sütun


Yeni sezona radikal değişikliklerle girdi Formula.
Yıllık 3.9 milyar dolar gibi uçuk bir gelir sahibi olan f1'de en dikkati çeken değişiklik çekiş kontrol sisteminin kaldırılması ve elektronik kontrol ünitesinin her takım için standart hale gelmesi.
Yarış esnasında birçok hamleyi otomatik bir şekilde halleden takımlar çekiş kontrol sisteminin kalkmasıyla sürüş güvenliği sorunları yaşayacağı malum, bu kural le birlikte pliotların yeteneklerinin ön plana çıkarılacağı tahmin ediliyormuş...
hayırlısı diyoruz, şahsen eskisi gibi takip etmiyorum.
bir Hakkinen-Schumacher çekişmesi kadar bünyede heyecan yaratan mücadele olmadı epeydir.
Şu an için yukarıdaki sahneler dışında f1'de beni çeken pek bişey kalmadı desem yeridir.

24 Mart 2008 Pazartesi

Replik - Monsieur Verdoux

Sinemanın en büyük ismi kuşkusuz, çağının ötesinde bir usta. Hiciv sanatsa oscar Chaplin'indir:)
Özellikle Abd politikalarını o yılda cesurca eleştiren, Abd vatandışlığını reddedip burada kara listeye alınıp ülkeye girilşi yasaklanan, dönemin koşullarına, teknolojik değişimlere, anlamsız politikaalra karşı komediyi inanılmaz kullanan, günümüzde belaltından ibaret ola komedinin ne büyük ve ciddi birşey olduğunu kanıtlayan Chaplin'den sayfalarca çıkabilecek tespitlerine hayran olmamak elde değil ki Peter Sellers da ikinci temsilcidir candır efendim...

Monsieur Verdoux ile sinema tarihinin büyük ihtimalle ilk seri katilini de oynayarak çok yönlülüğünü fazlasıyla kanıtlamış, gönüllerdeki yerini sağlamlaştırmıştır.



“Bir tek kişiyi öldürürseniz bir katilsiniz. Ama milyonlarca insanı öldürürseniz bir kahraman. Çocukları ve kadınları kitle halinde öldürmek için bomba icat edenler, alkışlarla karşılanıyor.”

> Monsieur Verdoux, Charlie Chaplin <