12 Aralık 2007 Çarşamba

Taze DvD Filmler, Arşivler, Firmalar...


Ülkemizdeki Dvd film piyasasının şöyle bir kabasını alacak olursak belli başlı firmalar olan Tiglon, Palermo, As Sanat, Saga, Kanal D Home Video gibi firmaların başı çektiğini görüyoruz.

Özellikle bu firmaların en eskileri Tiglon ve Palermo kuşkusuz. Palermo şirketi iflasın eşiğine Esen Film gibi gelip kapatılma aşamasından tekrar dönüş yaptı geçtiğimiz günlerde ki her firma tutunamıyo ne yazıkki. Tiglon ise yıllardır elindeki film hakları ve yabancı ortak çalışmalarıyla piyasanın büyük kısmına hakim durumda ki bu durum çoğu kez onların dvd üretiminde, ekstralarında hatta kutu tasarımlarında özen göstermemeleri gibi sonuçlara neden olup bizleri deli etmekte. Dvd piyasasının son günlerde iyice fiyatların aşağı düşmesi ve rekabet ortamının oluşması en başta Saga(AE Film) ve Kanal D Home Video’nun bu işe girişmesiyle oluştu.

Özellikle Saga firması muhteşem koleksiyonluk işlere imza attı ve piyasadaki en kaliteli firma hiç tartışmasız. Çıkarttıkları setler, arşivlik filmlerden bazılarına bakacak olursak Kieslowski Box Set, Bertolucci Box Set, Hitchcock Box Set,Leon Metal Kutu, Dark City, Se7en Seti, American History X, Truffaut Yönetmen Seti, Fellini Dört Başyapıt Seti, Underground, Pedro Almodovar filmleri, Magnolia, Ingmar Bergman Seti, Wim Wenders Seti, Luc Besson filmleri, Peter Sellers Koleksiyonu, David Lynch filmleri gibi inanılmaz filmleri harika baskılarla çıkardılar ve bombaları patlatmaya devam ediyorlar.

Kanal D Home videonun burada etkisi rekabeti artırıp fiyatların aşağı çekilmesine katkıda bulundu en başta, doğan grubu dvd sektörüne de sağlam para yatırdı, bağımsız filmler serisini çıkardılar mesela The Return, Before the Rain, Jim Jarmusch seti, Tarkovsky filmleri, Zeki Demirkubuz filmleri gibi güzel işler yaptılar fakat çoğu film özensiz, berbat kapak tasarımları yüzünden daha az alıcı buldu.

Velhasıl dvd fiyatları düşmekte çok yeni blue-ray filmler çıkıyo, yeni çıkan dvd’lere bakacak olursak artık yaşamımızın parçası olan çok rağbet gören dizi setleri birbiri ardına çıkıyo,

Tiglon ardı ardına Lost’un 3 sezonunu da çıkardı, Angel dizisi çıktı, Alias yolda, Heroes birkaç güne raflarda, David Lynch’in İkiz Tepeler’i daha önce çıkmıştı, Coupling, The Office, Kung Fu, Grey’s Anatomy, 24 gibi setler çıktı.

Şu an yolda olan saga’nın çıkaracağı filmler;

La Haine, Şarküteri, The Elephant Man, Apocalypse Now Redux, Jacob’s LAdder, The Outsiders’ın yanında tiglon’dan 5 disclik Blade Runner seti, Ratatouille, Transformers, Battlestar Galactica, Truman Show, Michael Haneke Seti, Death Prof, Planet Terror filmleri bu aydan itibaren teker teker çıkmayı bekliyorÖzellikle Saga ve Kanal D Home Video filmlerini bekleyip alın derim ki birkaç aya hepsi indirime giriyo, vcd fiyatına çok güzel arşiv yapabilirsiniz. En azından favori filmleri orijinal almak şart o görüntü ve ses kalitesi için değer bana kalırsa, orta halli bir 5.1 ses sistemi de varsa yeterli zaten tadından yenmez efendim. İyi seyirler olsun, filmler hep mutlu sonla bitmesin dileğimiz=}

Hiç yorum yok: