20 Temmuz 2008 Pazar

Team of Carraghers

He’s scouse / He sounds / He’ll twat you with a pound / Carragher, Carragher....


Scouser mevzusuna epey önce şurda ufak da olsa değinmiştim, harbi Liverpool çocukları, semtin yiğitler babında...
Anfield civarı taraftarların hatta Poor ScouserTommy adlı meşhur tezahuratları da mevcut ki 60'lardaki efsane Bill Shankly'nin menejerliği döneminde Ian Rush'ın Everton karşısında 4 gol atıp maçı 5-0 kazandıkları zamana dayanan, Rush'a selam çakan köklü bir marş adeta...

Scousers


Liverpool'un harbi çocuğu, bayrak adamı denince de tek isim var haliyle Jamie Carragher.
Doğma büyüme Liverpool sokakların adamı olan, bizde böyle yürekli adamlar neden çıkmaz, havasından suyundan mı dedirten, kocaman yüreğiyle savunmanın her yerinde oynayabilen savaşçı bir semboldür bu adam.

"Chelsea have bought great players and have an excellent manager, but you can't buy fans like ours," / Jamie Carragher.


Bitmek bilmeyen, yeri göğü inleten marşların da hak sahibidir, bu adamdan 11 tane olsa geyiğinin dile getirildiği, Beatles'ın Yellow Submarine'inden uyarlanan aşağıdaki tezahurat gibi Team of Carraghers düşünün kendisidir;

Number one is Carragher / And number two, is Carragher / Number three is Carragher / And number four, is Carragher / We all dream of a team of Carraghers / Team of Carraghers, team of Carraghers, CARRAGHERS ! / Number five is Carragher / And number six, is Carragher / Number seven is Carragher / And number eight, is Carragher / We all dream of a team of Carraghers / Team of Carraghers, team of Carraghers, CARRAGHERS ! / Number nine is Carragher / And number ten, is Carragher / Eleven is Carragher / And all the subs, are Carraghers / We all dream of a team of Carraghers / Team of Carraghers, team of Carraghers, CARRAGHERS !

4 yorum:

st dedi ki...

Bizde şöyle sembol bir tane isim yok. Neydik, ne olduk... Takımın en eskisi Üzülmez, onun da tez günde ayrılması dileğim. Carragher'a dönecek olursak, şampiyonluğu çok istiyorum diyordu bir röportajında. Cl şampiyonluğu evet güzel ama premier şampiyonluğu diye tutturuyordu. Haksız da değil hani.

Adsız dedi ki...

Carragher özellikle İstanbuldaki CL finalinde oynadığı futbolla gönlümde tavan yapmış,son dakikalarda yandan gelen çok tehlikeli bir topa ayak koyarak tarihe kazınmıştır.Bu arada takımın diğer bayrak oyuncusu Stevie G.yi de unutmamak gerekir ki o çok daha farklı bir konu.Onunla ilgili birşeyler de bekliyoruz senden:)

ferdinand dedi ki...

Gerrard da ayrı bir tez konusu tabi,
ama çocukken Everton taraftarı olması falan çokça alaya alınıyo rakip Everton'lular tarafından.
DOğal olarak Liverpool bünyesinde de bolca sinir yapıyodur her ne kadar harbi bayrak topçuları olmasına karşın.

Çocukken hayatının hatasıyla belkide çektirdiği fotoğraf:)

http://img401.imageshack.us/img401/2471/gerrl2.jpg

Adsız dedi ki...

:)Evet bu mevzu hep söylenir Gerrard ın eski bir Evertonlu olması(sanırım babası sebepti buna).Ama ayrımcı olmamak lazım onun kadar mücadele edip formayı kapıp bir de kaptan olmak az iş değil.Bugüne kadar yaptıkları onun bir eski Evertonlu olmasını unutturdu sanırım..