28 Şubat 2009 Cumartesi

Wonderland

Geç kalmış bir albümü keşfetme ve akabinde bloga yazma durumu ile karşı karşıyayız.
Mevzubahis albüm 6 yıllık olup, Wax Poetic adlı jazz grubunu toplayan müzisyen İlhan Erşahin'in solo çalışması olan Wonderland / Harikalar Diyarı.

Newyork'da hayata geçirdiği "Nublu" isimli performans mekanında farklı ülkelerden müzisyenleri biraraya getiren İlhan Erşahin'e "Wonderland-Harikalar Diyarı" projesinde; bas gitarda Jesse Murphy, davulda Kenny Wollesen, elektronik sesler ve gitarda Thor Madsen, vurmalı sazlarda geçtiğimiz günlerde Akatay Project olarak "Dest-be dest" isimli albümü piyasaya çıkan ritim üstadı Mehmet Akatay ve Nuri Lekesizgöz eşlik ediyor.

burda ve orda farklı dünyalarda
ayrılanlar eskiye ait topraklarda...
bir gezgin gibiyim beni yakala

İşinin ehli müzisyenlerin buluştuğu enstrümantal parçaların yanında vokal olarak Nil Karaibrahimgil, Dilara Sakpınar ve Bora Uzer sesleriyle parçalara hayat vermişler.
Avrupa standartlarında, şahane parçalarla dolu dinlendirici bir albüm, arşivlerden eksik olmasın dediğim, hararetle tavsiye ettiğim İlhan Erşahin projesi.
Albüm ülkemizde alternatif müziklere, bu gibi ortak projelere büyük yatırım yapıp harika albümlere ulaşmamızı sağlayan Doublemoon'dan çıkmış. Yie Doubblemoon'dan Buzuki Orhan Osman, Burhan Öçal & Trakya All Stars, Sabahat Akkiraz ve Orient Experessions'ın ortak projesi Külliyat albümleri de tavsiye edilir...

Hiç yorum yok: