22 Şubat 2009 Pazar

Dexter Katil Kostümü Sahibinden...



Dexter'ın Amerika'daki kanlı havuz ve ülkemizde dönerci ve ksaplarla yapılan enteresan tanıtımlarına değinmiştim. İnternette şöyle bir baktığımda ise ebay gibi sitelerde Dexter'in infaz kostümü olan düğmeli uzun kollu kostümünün dahi satıldığını gördüm, umarım bizde yaşanan kurtlar vadisi hadiselere bu materyaller yardımıyla patlak vermez.

Dizide ise 3.sezon çekimlerinde bomba bir olay vuku bulmuştu ki direkten dönmüş adamlar.
Miguel-Dexter paslaşmasıyla Miami'de geçen sezonun çekimlerinde Miguel reis kullanacağı bıçağın feyk olduğu düşüncesiyle dublöürün kalbine kalbine vurmuş bıçağı, yalnız bıçağın gerçek olduğu adam yerde kanlar içinde kalınca anlaşılmış, neyseki tam kalbine isabet ettirememiş ki hastanaye yetiştirmişler.


Dexter severlere de bir tavsiye kitap husunda.
Dizi Jeff Lindsay'in 3 kitaplık serisinden uyarlandı, ülkemizde de Delirtici Düşlerin Dexter'ı adıyla ilk kitap yayımlandı, serinin diğer kitaplarından ise ses yok, ingilizcesi sağlam olanlar amazon yoluna gidebilir ya da bekleyebilirler.


Kitapların hep D harfiyle başlayıp devam etmesi de ayrı bir güzellik ki orjinal isimleri de Darkly Dreaming Dexter ve Dearly Devoted Dexter şeklinde. Bizdeki ismi de bu kuralı bozmdan Delirtici Düşlerin Dexter'ı şeklinde çıkmış, şık olmuş...

1 yorum:

Kartal Bafiler dedi ki...

3 gecede 3.sezonu bitirip,gündüzleri kaldığım yerden senaryolar ürettiğim tek dizidir bu.
Seviyoruz. :)