11 Eylül 2008 Perşembe

Takım Olmak

Serdar Akar'ın güzelim filminde dediği gibi futbolda da hayatta da basketbolda da iyi bir takımın yoksa mantarlarsın.
Biz bunu bir türlü beceremedik yıllardır, sürekli iç çekişmelerle, birbirimizi yemekten takım olmaya vakit bulamadık her branş için geçerli ki son olimpiyatlarda cepte olarak görünen madalyalara bile yaklaşamadık.

Basketboldan söz edecek olursak bir türlü Mehmet Okur ve Hidayet'in de bulunduğu bunlara Kaya Peker'i de katabiliriz, tüm sağlam oyuncularımızdan faydalandığımız bir maç ya da şampiyona hatırlamıyorum. Buna federasyon başkanının Ergin Ataman örneğinde olduğu gibi antrenörlerle bir kısım basketbol çevresiyle kavgalı oluşu, Aydın Örs gibi basketbol devinin görmezden gelinip herhangi bir pozisyonda göreve bile çağrılmaması, oyuncu seçiminde yıllardır inatla yapılan hatalar.
Misal Kerem Tunçeri'nin Beşiktaş'ta olağanüstü bir sezon geçirip Real Madrid'e gitmesine rağmen yıllarca çağrılmaması ki oyun kurucu problemini bilmeyen yok heralde. Yine farklı takımlarda parlayan oyuncuların görmezden gelinmesi sorunu da ilk defa bu sene biraz düzeltilebildi. Sinan Güler, sakatlık sonrası kadroda yer açılıp çağrılsa da Murat Kaya ve Ersin Görkem gibi.

Velhasıl dünkü Fransa maçında ilk defa bu kadar organize, birlikte mücadele eden, hem savunma hem de hücumda başarılı bir takım uzun zamandır göremiyorduk ki ilaç gibi geldi bünyelere.
Tanjevic'in özellikle oyun kurucu pozisyonunda rotasyonu da ilk defa tuttu denebilir ki bunda Kerem'in muhteşem performansı yanında Ender'İn de beklentilere cevap veren oyunu etkili.
Yine milli takımda beklenenden çok uzak performans çizen Ersan'ın bu dönemki maçlarla birlikte olağanüstü mücadele eden, ribaund toplayan, blok tehdidi olan, hücumda da bir o kadar etkili komple bir oyuncu haline gelmesi milli takımı etkiledi kesinlikle. Keza yetenekleri sınırlı olsa da basketbolun Servet'i diyebileceğimiz Fatih Solak'ın tanımsız azmi, pota altını karartan blokları, Kerem Gönlüm'ün kendinden emin istikrarlı oyunu güzel izler bırakıyor.
Rakiplerin Hidayet'e çok sıkı önlemler alması yine de skorer açığımızın olduğunu ortaya çıkardı ki beğenmesek de İbrahim Kutluay'ın o rahatlatan üçlükleri ya da formda bir Serkan Erdoğan'ın yaptığı skorlar gibi katkılara ihtiyacımız olduğu açık, skor yükünün hemen her oyuncu tarafından paylaşılması da ne kadar takım olduğumuzun bir göstergesi. Ayrıca Tanjevic'in yardımcısı pozisyonunda basketbolun Pegasus'u, güzel insan hArun Erdenay'ı görmek bile ayrı bir güzellik.

1 yorum:

myown dedi ki...

gerçekten çok şey bekliyorum bu takımdan 2009 da...