5 Ağustos 2008 Salı

Tanrı İyileşecek mi?



Ajanslara düşen taze haberlerden en göze çarpanı Jim Carrey'in başrolde olduğu Aman Tanrım'da tanrı rolünde oynayan, pek kıymeti bilinmeyen, filmlere her daim kendi imzasını koyup renk katan, keyifli insan Morgan Freeman'ın trafik kazası ve ağır durumu. Aktörün 71 yaşında olması da durumu ağırlaştıran sebeplerden. Tez vakit dönüp kaldığı yerden devam eder umarım...


Kofi Annan ile benzerliğinin yanında, karizmatik hali, filmlerde kendinden emin kararlı rollerin adamı, 4 kez aday gösterildiği oscar heykelciğini ancak Million Dollar Baby ile 68'inde alsa da gösterişsiz-duru oyunculuğun en güzel örneğidir kendisi.
Yeni projeleri arasında Nelson Mandela'yı canlandıracağı 'Human Factor' ve David Fincher'in yeni projesi 'Rendezvous with Rama' gibi filmler varken çekip gitmek yakışmaz ona.


Onu son olrak The Dark Knight-Batman filminde gördük ondan önce de Jack Nicholson ile birlikte oynadıkları Buckett List ki Nicholson ile normalde de sıkı dost oldukları biliniyor. Yine son dönemde Paz Vega ile oynadıkları şahane mütevazı film 10 Items or Less'te harika performansıyla filmi alıp götürüyor.


Akılda kalan onlarca film ve karakter var Morgan Freeman denince. Başlıcaları Shawshank Redemption'daki Red karakteri ve dış sesin sahibi olarak, David Fincher harikası Se7en'da dedektif Somerset olarak, oscarlı Unforgiven'da Ned Logan olarak, Driving Miss Daisy'de Hoke olarak, Bruce Almighty'de Tanrı olarak, Million Dollar Baby'de Eddie olarak ve son dönemde Batman Begins ve Dark Knight ile Batman serisini şaha kaldıran Nolan önderliğinde belleklere kazınmış onlarca performansla gönüllerdeki yeri zulada olan, tüm zamanların en başarılı-buna karşılık en mütevazı aktörlerinden, güzel insan Morgan Freeman...

1 yorum:

st dedi ki...

2 gece önce yine Batman Begins'i izledim. İzlerken de keşke Morgan Freeman daha fazla olsaymış dedim. Umarım kısa zamanda iyileşir, üzüldüm.

Heath Ledger hakkında yazamamıştım, hala da yazabileceğimi sanmıyorum.