28 Temmuz 2008 Pazartesi

The Pursuit of Happiness

Hayatta hiç kimsenin, sana birşeyi yapamayacağını söylemesine izin verme!..


Filmde de sıkça altının çizildiği anlamıyla Mutluluk Arayışı, filmin bizde gözterimdeki adı Umudunu Kaybetme olan, işte budur dedirten, insanı mutlu eden şahane filmdir kendisi.
Aksiyon filmlerinin kadrolu elemanı Will Smith ve oğlunun birlikte başrol oynadıkları, birlikten kuvvet doğurdukları, Will Smith'in içindeki potansiyeli, farklı rollerdeki becerisini dışarıya çıkarmış olan, hayata tutunmaya çalışan bir adam ve oğlunun hikayesi.
Yaşanmış olaylardan esinlenip filme çekilen, duygu sömürüsüne ve ucuz numaralara kaçmadan dramın kralını yapan, araya şahane eğlenceli, insanda pis bir gülümseme bırakan komik sahneleri, kusursuz oyunculukları ve ne anlattığını bilmesi yönüyle bile son yıllarda Hollywood tarafından yapılmış en başarılı filmlerden biri olduğunun resmidir.

Modern şehir insanının pireyi deve yapan, sorun yaratan yapısına inat tutunmaya çalışan, ayakta duran, statülerin konuştuğu dünyada birçok zaman yenilen ama ezilmeyen bir karakter sözkonusu.
Amerikan rüyası diye insanlara altın tepside sunulan göz yanılmalarına da hafiften ayar veren, Amerika şahane, taşı toprağı altın hesabı haydi eğlen koş tadındaki klasik Hollywwod yapımlarına inat, kenar mahallelerde kalmış evsizler için yapılan birçok barınağa dikkat çeken tabiki bunu protest bir havada yapmayan ve daha fazla ileri de gitmeyen en nihayetinde bir Hollywood filmidir ki bu film için öyle şeyler beklemek de nankörlük olur.
Arşive tez vakit katılmalı, dvd'si bulunup başucuna konmalı ya da indirip altyazı aramalı, nasıl isterseniz o şekil olmalı ama pişman olmayacağınız kesin efendim...

3 yorum:

st dedi ki...

Baba-oğulun tuvalette sabahladığı sahne çok fenadır. Will Smith de komedi ya da aksiyon yerine dram da çok daha başarılı.

ferdinand dedi ki...

Hakkaten tuvalet sahnesi adamı tüketen, filmin en vurucu sahnesiydi.
Will Smith bu tarz filmlerle ya da değişik türlerde daha çok oynamalı onu anladık tekrar.
Bu arada ilgin için sağolasın tores kardeşim, selamlar...

st dedi ki...

Keyifle okuyorum ferdinand, emeklerine sağlık.