31 Temmuz 2008 Perşembe

Kasap Futbolcular Top 10

Roy Keane Highbury tünelinde kırmızı kart sonrası Vieira'ya seslenir;
"I'll see you out there".


Hani rakip takım taraftarlarınca nefret edilen, küfürün en kallavisinin savurulduğu, kendi takım taraftarlarınca ise çoğu zaman ilahlaştırılan, baskın erkek duygusunun sahada yer alması, adeta taraftar misali sinirlerine hakim olamayan, rakibe tekme atan, nanik yapan futbolcu tipi sözkonusu.

Listedeki ve akla gelen topçuların nerdeyse tamamı geçmiş dönemde forma giyen topçular olması sertliğe eskiden daha çok prim verilmesi, alttan alınmasından olsa gerek.
Bizdeki temsilcileri Kemalettin, Ali Eren, Bülent Korkmaz ilk akla gelenler.

Corriere dello SportUn ser ve kötü niyetli diye tabir ettiği 10 futbolcu içinde 5 İngiliz, 2 İskoç, 1'er İtalyan, İrlandalı ve İSpanyol mevcut;



1-Graeme Souness
Tanıdık bir sima, teknik direktörülüğünde de bize bir uğrayıp meşhur Ulubatlı olayını gerçekleştirip epey hadise çıkarmıştı. Liverpool forması giydiği yıllarda efsaneler arasına giren, başarılı futbolunun yanında aşırı sertliği, kemikkıran edasıyla rakiplerine günyüzü göstermeyen bıyıklı adam.

2-Andoni Goikoetxea
Athletic Bilbao'da aralıksız 12 yıl oyayarak yıldızlaşan İspanyol savunma oyuncusu, savunmadaki başarısı kadar acımasızlığıyla da ün salmıştı. 1981'de Bernd Schuster'in, 1983'te de Diego Maradona'nın ayağını kırmıştı.

3-Dave Mackay
Gelmiş geçmiş en sert sol kanat adamı diye anılan İskoç futbolcu dirsekleriyle rakiplerine kan kusturuyordu diye tanımlanmış.


4-Romeo Benetti
Juve, Milan ve Roma formalarını giymiş, 55 kez İtalyan milli formasıyla mücadele etmiş, arkadan tabanla giren, yerdeki rakiplerini krampon yardımıyla düzleştirmesiyle ün yapmış, kırmızı kartın hastası bir adam.

5-Stuart Pearce
İngilizlerin meşhur topçularındandı, lakabı Psyhcho/sapık idi. Coventry, Nottingham, Newcastle, West Ham ve Man. City formalarını giyen ve milli takımda 78 kez mücadele etmiş efsane futbolculardan ve Şen Kasap tadında usta kasaplardandı.


6-Roy Keane
Çok yakın futbolumuzda iz bırakan, çocukken boks deneyimi olan, Manchester ile efsaneleşen ve kasaplık deneyiminde özellikle Norveçli Haaland'dan intikamını 4 yıl sonra alıp kırmızı kartı beklemeden soyunma odasına gitmesiyle hatırladığımız şahsına münhasır hırsküpü.

7-Norman Hunter
"Parçala" tezahuratlarına dayanamaz parçalardı denmiş:) 62-76 yılları arası giydiği Ledds United formasıyla ün yapmış, parçala behçet ikonunun karşılığı olarak biliniyor.


8-Vinnie Jones fenomeni:)
Listedeki en bomba isim Vinnie Başkan. Menisküs uzmanı olarak tanınan,Toyyenham'dan Gary Stevens'in futbol hayatını bitiren, Sheffield forması giyerken henüz 3.saniyede kırmızı kart görerek rekorun alasını kıran ve en nihayetinde Hollywwood'a transfer olrak bir nebze Mr ve sağlık harcamalarında rahatlık yaratmış kişilik. En çok ses getiren icraatı ise How to break a leg/bir ayak nasıl kırılır? adlı yarı otobiyografik-yarı kurgu bir kitap yazması.

9-Ron Harris
Biçerdöver lakaplı, Chelsea formasını 655 kere giyip bütünleşmiş savunma oyuncusu.
Nice ocakları söndürdüğü rivaet ediliyor.

10-John Terry
Günümüz futbolundan listeye girebilen tek futbolcu. Chelsea ve milli takımın kaptanı. Savunma oyuncu olarak kusursuza yakın bir futbolcu olduğunu belirtmek gerek, kafaya çıkarken rakiplerini çaktırmadan yumruk ve dirseklerle dağlayan, sinsi futbolcu tipinin önemli temsilcilerinden.

4 yorum:

Free Siyaset dedi ki...

Viera da listede olabilecek bir isim.

st dedi ki...

Materazzi'nin yanında Terry melek kalıyor.

graSS dedi ki...

aman aman gazza abimiz illaki olur tabi bu listede :)

le & yasin dedi ki...

http://www.youtube.com/watch?v=p_st29mlQwU&feature=related