24 Mayıs 2008 Cumartesi

Turkish Star Wars

bilinmeyen bir güç bizi kendine çekiyor...


Malum kült filmimiz Dünyayı Kurtaran Adam sözkonusu, yurtdışında daha çok filmde Star Wars'tan görüntüleri kırpıp filme konmasından dolayı Turkish Star Wars diye bilinen filmin Amerika olmak üzere birçok yerde deli gibi arandığını, fantastik film festivallerinde gösterildiği, ülkemizde de Fanatik Video tarafından çıkarılan vc dve dvd'sinin .ıktığı gün satış rekorları kırdığı acayip birşey.

Filme katlanıp tamamını izleyenler için özellikle yaran diyaloglar, peluş hayvanlar, Cüneyt abinin top oynar gibi sektirdiği kayalar, tenekeden uzaylılar zihinlerde yer etmiştir. Sinema tarihinin en kötü filmlerinden biri olarak kabul edilen film için Cüneyt Arkın da Dünyayı kurtardık ama patronu batırdık diyerek noktayı koymuştur. Ekip ve yönetmen zamanla oluşan manyakça ilgiye ise fazlasıyla şaşırmış haliyle, Avrupa ve Amerikadan gelen röportaj teklifleri, özel gösterimler filmi meşhur kült filmlerin arasına sokmuş bu süreçte.

Filmin alternatif afişi de ilginç, Cüneyt Arkın'ın yurtdışında filmi pazarlamak için kullandığı isimlerden biri olan George Arkın direk dikkat çekiyor:)

uzayda geçen nefis diyaloglardan sadece biri;

Aytekin: Oooy, karnım da bi acıktı ki
çocuk: yemek hazır, ablam hazırladı
Aytekin: Ne yemeği?
çocuk: Böcek kızartması, yılan haşlaması
Aytekin: Iiiy, ben yemem
CÜneyt Arkın: Ooo, olur mu hiç, yemezsen yakışıklılığın bozulur.

1 yorum:

graSS dedi ki...

filmdeki yaratıklar efsanedir..korkunç yapacaz derken bu kadar da sevimli peluş ayıcıklar yaratılmaz ki. hepsi birer panda dondurma varmı dondurma kıvamında.. çok güldüm.. .)