22 Mayıs 2008 Perşembe

CL Final


Bölüm bölüm her iki takımında baskın olduğu, ilk dakikalarda birbirini tartan ekiplerin kontrollü ama beklenildiğinden zevkli geçen mücadelesinde kazanan star tvnin güzelim! spikerinin defalarca dillendirdiği gibi "kırmızılar" oldu...

Kupayı kucaklayan ekipte ilk göze çarpan Van Der Sar ve Alex Ferguson etkisi oldu.
Van Der Sar yaşı başı almış, Fulham'da belki de son günlerini yaşarlken Ferguson Manu'ya kattı onu ve her oyuncuya yaptığı gibi sihirli deyneği ona da deydi.
Başka takımlarda yedek kalabilecek belki de sıradan denebilecek adamları takım içinde birer asker haline getiren şahane bir adam Ferguson ki aynı örneği Arsene Wenger için de vermek mümkün.
Oyuncudan maksimum verim alan, bireyselliği değil kollektif bilinci, takım oyununu oyunculara aşılayan ve ilk zamanlar şov yapıyo, kendine oynuyo denilen C.Ronaldo'yu androide çeviren bir sistem bu ki adam 42.golünü kaydetti dün gece...

Diğer tarafta da Avram Grant'a tepkiler, Mourinho'nun gidişi, Sheva krizi gibi birçok olumsuzluğa rağmen Chelsea özellikle Terry önderliğindeki inanılmaz sağlam savunmasıyla ve tabi savunmanın önündeki güçlü isimlerinin de büyük etkisiyle finale kadar geldi, direkten döndü adeta.
Maçtan kareler herşeyi daha iyi açıklıyor aslında;



Hiç yorum yok: