18 Mayıs 2008 Pazar

Baltalı Golf


WWF-Türkiye, Doğal Yaşamı Koruma Derneği'nin geçtiğimiz aylarda bazı dergilere verdiği sade ama çarpıcı ilanı sözkonusu olan.
Son dönem tatil yörelerini mesken tutan yağmacıların, özellikle zengin yatırımcıların Akp hükümetinin de desteğini alarak doğanın tüm zenginliklerini bir çırpıda nasıl yokedebildiklerini gördük ki son örneğini MNG holding işi abartarak denize kadar el atıp kazmadık yer bırakmadı. Bu girişim ne yazıkki bir iki mecra atarafından Mng kargo gibi firmaların sınırlı şekilde protesto edilmesiyle kaldı. Mng'de bu arada boş durmadı, sosyal yardım etkinlikleri kampanyalar adı altında bu karayı silmeye kalkarak fırsatçılığını gösterdi.

Golf mevzusuna gelecek olursak, zengin sporu diye bilinen bizde hakkaten işadamlarının iş bağladıkları, büyük oteller ve Antalya gibi turistik yerler dışında oynanmayan bir hadise.
Golf oynanması için içinde bulunduğu alandaki ağaçlar kesilip, o alanı sulamak için yasadışı şekilde yer altından sular çekildiğini bilmek gerekiyor sporun ve sporcunun dostu olmadan evvel.

WWF – Türkiye’nin ilanında “Tek vuruşta 200.000 ağaç” sloganıyla şunları anlatıyor. “Güney kıyılarımızda açılması planlanan golf sahaları için yüz binlerce ağaç kesilecek. Üstelik bölgenin su kaynakları yeni sahaları kaldıramayacak kadar sınırlı. Bir büyük yanlışı engellemek için bize destek verin. www.wwf.org.tr”

Hiç yorum yok: