6 Aralık 2007 Perşembe

Tarantino Films

Tarantino filmlerinden bir demet;

RESERVOIR DOGS (Rezervuar Köpekleri)

Oyuncular: Harvey Keitel, Tim Roth, Michael Madsen, Chris Penn, Steve Buscemi, Quentin Tarantino

Tarantino’nun ününün pekişmesini sağlayan film bu olsa gerek
Rezervuar Köpekleri’nde diğer filmlerinde olduğu gibi karmaşık bir film örgüsü ya da olaylar zinciri yoktur. Temel olarak iyi planlanmış bir soygun planı boka sarar çünkü tayfanın içinde bir polis vardır. Filmin konusundan çok her filminde olduğu gibi diyaloglar bizi bizden alır. Hele filmin başındaki garsona bahşiş verme hadisesi ve Mr. Pink kim olacak muhabbeti karın ağrıtacak düzeydedir. Tarantino’da filmde soygun sırasında öldürülen Mr.Brown rolündedir

**

PULP FICTION
Oyuncular: John Travolta, Samuel L. Jackson, Tim Roth, Uma Thurman, Bruce Willis

Üç ayrı örgü ile gelişen bir suç draması, sinema severlerin olmazsa olmazı. Travolta’nın kariyerini yeniden canlandıran film olarak da anılır.
En iyi özgün senaryo dalında Oscar aldığında Tarantino’nun ödülü almak için çıktığı sahnede kimseye teşekkür etmediği film.
Yine diyalogların filmdeki yeri, oyuncuların üstün performansı, enfes film müzikleri ve daha nicesi…

**

JACKIE BROWN
Oyuncular: Pam Grier, Samuel L. Jackson, Robert De Niro, Bridget Fonda, Michael Keaton


Belki de ustanın şiddetin dozunu en az kullandığı filmi Jackie Brown. Yine para dolu çantalar filmin kilit noktasını oluşturuyor. Altı oyuncu nakit yarım milyonun peşinde. Bir tek soru var… Kim kimi oynuyor?
Diğer filmlerine nazaran düşük tempoda seyretmesi sizi kandırmasın yine yönetmenin kendi stilini yansıttığı, kurgusuyla ve sağlam hikayesiyle etkilemeyi başarmıştır.

**

KILL BILL / Vol I & II
Oyuncular: Uma Thurman, David Carradine, Michael Madsen, Lucy Liu, Samuel L. Jackson, Sonny Chiba

Yönetmenin yıllar sonra tekrar merhaba dediği muhteşem yapıt, arşivimizin olmazsa olmazlarından artık.
Normalde tek film olarak çekilmesine karşın saatler sürmesi ve çok değerli sahneleri barındırması açısından iki bölüm halinde vizyona girmiş şahene seri.
Şiddetin ve kanın doruk noktasına ulaştığı, kimilerini rahatsız eden, kimilerini ise izlerken çılgına çeviren, yine muhteşem film müziği ve oyuncu kadrosuyla şapka çıkartılacak Tarantino yapıtı.
Uma Thurman’a hayran bırakan ve yönetmenin filmi onun için yaptım dediği bir intikam hikayesidir Kill Bill.
Filmin içinde ufak bir anime de mevcuttur, kungfu, hattori hanzo kılıçları, dövüş sahneleri bitiriyo adamı
Kill Bill hakkında konuşurken Çin kültürünü sevmesinin yanında etkilendiğini de açıkça söylüyor ve aksiyon sahnelerinde zaten bu ögelere rastlıyoruz.

**

DEATH PROOF

Oyuncular: Kurt Russell, Rosario Dawson, Vanessa Ferlito, Jordan Ladd, Rose McGowan

Tarantino'nun kadim dostu- kankası Robert Rodriguez ile birlikte 70'li yılların efsane istismar sineması örneklerine saygı duruşunda bulundukları "Grindhouse" projesinin Tarantino'ya ait kısmı Death Proof. Rodriguez ise Planet Terror filmine imza attı ki çoğu kişi bu filmi daha başarılı buldu.
Death Proof'ta Dublör Mike (Kurt Russell) katil arabasıyla birlikte özellikle kadın avcısı rolünde ve filmde oynayan hatun karakterler çok önemli bu filmde ki Tarantino'nun ayak fetişisti olduğunu kanıtlayan sahneler de gözden kaçmıyor:)



Hiç yorum yok: