17 Mart 2009 Salı

Şampiyonlar Ligi Final Topu


27 Mayıs'ta Roma Olimpiyat Stadı'nda oynanacak Şampiyonlar Ligi finalinde kullanılacak top, İtalya'nın başkenti Roma'da tanıtıldı. Roma Olimpiyat Stadı'nın ev sahipliği yapacağı finalde ilk kez kullanılacak top, her türlü hava koşulunda daha kolay kontrol edilebilmesi için özel olarak geliştirilmiş.

Roma İmparatorluğu geleneğinden gelen bordo renk ağırlıklı topta, Şampiyonlar Ligi yıldızları dikkat çekiyor. Yıldızların etrafında ise altın renkli işlemeler bulunuyor. Yıldızların içinde ise hız, takım çalışması ve güç gibi sportif özellikleri temsil eden Roma mozaikleri yer alıyor.
*Topun tek özelliği etkileyici görünümü değil. Final topunun yüzeyi, her türlü hava koşulunda daha kolay kontrol edilebilmesi ve daha isabetli pas verilebilmesi için özel olarak geliştirildi.

Dev karşılaşma öncesi, finalde kullanılacak top geçmişin ünlü futbolcuları Rudi Voeller ve Bruno Giordano tarafından ilk kez görücüye çıkarıldı.


Bu arada Voller ile yapılan röportajda enteresan görüşlere yeyr verilmiş;
Rudi abimiz Roma Olimpiyat Stadının geçmişten günümüze birçok hatırasıyla önemli mekanlardan biri olduğunu söylerken futbol için uygun değil görüşünü belirtmiş. Roma Stadında güzel anıları var, 1990 ulusal takımın kazanması örneğini sunmuş, stad güzel ama İtalya daha güzel stadlara layık tadında açıklamalar yapmış. Haklı olarak tribünlerle sahanın arasındaki pistin maçların seyir zevkini azalttığına vurgu yapmış. Fransa, İniltere ve İspanya'da yeni yapılan stadyumlar gibi İtalya'ya da hakettiği stadların yapılması gerek diyerekten sözlerini tamamlamış. İtalya Serie A'daki şampiyonluk yarışı için ise artık 3 günde bir maç yapmayacak olan İnter'i kesin favori gördüğünü, Roma'nın ise ligi 4.bitireceğini öngörmüş...

Hemen ekleyelim, Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek ve yarı final kuraları 20 Mart'ta çekilecek.

Hiç yorum yok: