8 Mart 2009 Pazar

Davis Cup Muharebesi


Malmö'de oynanacak olan Davis Cup İsveç-İsrail mücadelesi öncesi mevzular patlamış efenim.
İsrail nefreti slat Arap dünyasında değil tüm dünyada artarak sürüyo. Bunun tek olumsuz yanı yahudi karşıtlığının ve ırkçılığın da akabinde bazı bünyelerce körüklenmesi.
Velhasıl turnuvaya güvenlik tedbirleri nedeniyle seyirci alınmamış, taşlamlaar, polisle koşturmacalar yaşanmış. Aşağıda ajanslarda geçen ayrıntılar mevcut...


İsveç’te, İsrail’le İsveç’in oynadığı Davis Kupası tenis maçı sırasında Gazze saldırısını kınayan göstericilerle polis arasında çatışma çıktı.
Malmö’nün merkezindeki meydanda İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırıyı kınamak için düzenlenen gösteriye 7 bin kadar kişi katıldı. Sol Parti lideri Lars Ohly mitingde yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği ve dünyanın diğer ülkelerine "İsrail’deki ırkçı rejimi boykot etmeleri" çağrısında bulundu. Göstericiler daha sonra maçın yapıldığı stadyuma doğru yürüyüşe geçtiler."Maçı Durdurun" adlı protestonun düzenleyicileri gösterinin barışçıl bir şekilde yapılacağını söylemişti, ancak bazı aşırı solcu eylemciler maçı durdurmaya kalkıştı. Sadece 200 davetli önünde oynanan maçın yapıldığı Malmö’deki kapalı stadyuma girmeye çalışan eylemciler, kendilerini engellemek için konulmuş barikatları yıkmaya çalışırken polisle çatıştılar.

Hiç yorum yok: