8 Şubat 2009 Pazar

Sonbahar Film Müzikleri


30 hükümlü ve 2 erin hayatına mal olan hayata dönüş operasyonu yıldönümünde vizyona giren, ciğerleri iflas eden siyasi tutuklu Yusuf'un memleketine dönüşü ve bir nevi iç hesaplaşmasını Karadeniz'in sonsuz güzelliğiyle anlatıldığı, geçtiğimiz senenin en güzel filmi idi Sonbahar.
Filmin Dvd'sini şimdiden beklerken öncü niteliğinde güzel bir haber geldi bile,
filmin en güzel yanlarından biri de şahane müzikleriydi, soundtrack albümü piyasaya çıkmış,
hararetle tavsiye ederim...

Sonbahar’ filminin soundtrack’i müzik marketlerde!

Özcan Alper’in yazıp yönettiği ‘Sonbahar’ filminin müzikleri çıktı. Yuri Ryadchenko, Ayşenur Kolivar, Sumru Ağıryürüyen ve Onok Bozkurt’un müziklerini yaptığı albüm, Karadeniz yöresine ait anonim şarkılardan ve müzisyenlerin özgün bestelerinden oluşuyor. Müzikler, filmin havasına uygun bir duygusallık taşıyor. Özellikle de filmin son sahnelerinde söylenen Daim Yusuf Orti parçası ‘Sonbahar’ın ağıtını etkili bir biçimde yansıtıyor.


Albümde yer alan parçalar; Ey Gidi Karadeniz (anonim halk türküsü), Daim Yusuf Orti (anonim Hemşin halk türküsü), Köyde Cenaze (Yuri Ryadchenko), Şehre İniş 1, 2 (Sumru Ağıryürüyen), Zamanın Geçişi (Yuri Ryadchenko), Ayrılık (Yuri Ryadchenko), Maa Aakag Maa (Yaylaya Çıkış), Kar Yağar Karamişe (anonim halk türküsü), Satripialo (anonim Gürcü halk türküsü), Anne - Oğul (Ayşenur Kolivar) ve Gençlik Hatıraları (Sumru Ağıryürüyen) marşından oluşuyor.

*Sonbahar ayrıca bu yıl 16-25 Ocak tarihleri arasında 21. si düzenlenen Premiers Plans Festival Angers'de En İyi Müzik ödülünü aldı.

2 yorum:

Şairler Parkı dedi ki...

Uzun zamandır filme bu kadar yakışan parçalar dinlememiştim. Özellikle filmin sonundaki Daim Yusuf orti çok etkilemişti. Tek bir sözcüğü anlamamış olmama rağmen sanki bildiğim bir ağıtmış gibi gelmişti.

Gönül Yarası'nda Meltem Cumbul'un Dar Heji Roke'de ağladığı sahnede, Şener Şen'in Kürtçe biliyor musun demesi üzerine, bu şarkıya ağlamak için Kürtçe bilmek mi gerek abi demesi gibi. Bu ağıta ağlamak için Hemşince bilmek mi gerek?

Ege

renom dedi ki...

ayşenur kolivar'ın filmin sonunda ki ağıtı için bile dinler sırf bu albüm. ağıtı dinleyince insanın boğazına bir şeyler takılıyor sanki. onun dışında gökhan birben'in hey gibi karadeniz ve gürcüce parça satrpialo da gayet başarılı. nihayet erkan oğur dan sonra soundtrack işini kotaran birileri çıktı..