4 Şubat 2009 Çarşamba

Para Basan Sporcular


Hemen hemen her yıl bu tarz haberler yer alır lakin Amerika'nın en tanınan ve büyük spor dergilerinden Sports Illustrated’in araştırmasında dünyanın en çok kazanan ilk 10 sporcusu arasında futbolcu bulunmuyor. Listenin başında 111,9 milyon dolar kazancıyla ünlü golf oyuncusu Tiger Woods var. İlk üç içerisinde iki golfçü olması da enteresan.
Diğer isimlere bakıldığında boks ve NBA oyuncuları göze çarpıyor. Shaq ismini görünce Ahmet Çakar'ın "Shaq adam değil, adamsa Miami'yi şampiyon yapsın" adlı efsane sözleri ve o sezon Miami'nin şampiyonluğunun ardından döt oluşunu hatırlamamak imkansız.
Yine Nba'den Kobe ve Garnett şaşırtmayan isimler ki Kobe geçtiğimiz gün 61 sayı atarak ne kadar hayvani bir adam olduğunu kanıtladı tekrar, Kevin gArnett ise Boston fanatikleri dışında artık neredeyse hiç sevilmeyen antipatik bir adam oldu. Saha içindeki hal ve hareketleri, abuk subuk fauller ve sataşmalarıyla takımının ve kendisinin büyük başarısını hazmedememiş görüntüsünde...

Sports Illustrated’in açıklamasında golf oyuncularının gelirlerinin büyük çoğunluğunun sponsorluk gelirlerinden oluştuğuna değinilerek, golfun dışındaki diğer branşlarda sporcuların sponsorluk gelirinin toplam gelire oranı yüzde 50’yi çok nadir geçerken, golf sporunda bu oranın yüzde 90’lar civarında seyrettiği bildiriliyor. Dünyanın en çok kazanan ilk 10 sporcusu arasında 2 golfçu, 1 boksör, 4 basketbolcu, 2 beyzbolcu ve 1 de otomobil pilotu bulunuyor.

Sıralama ve sporcuların gelirleri şöyle:

1-Tiger Woods Golf 111,9 milyon dolar
2-Oscar De La Hoya
Boks 55 milyon dolar
3-Phil Mickelson
Golf 51,2 milyon dolar
4-Shaquille O’Neal
Basketbol 35 milyon dolar
5-Kobe Braynt
Basketbol 33 milyon dolar
6-LeBron James
Basketbol 30,8 milyon dolar
7-Kevin Garnett
Basketbol 29 milyon dolar
8-Derek Jeter
Beyzbol 29 milyon dolar
9-Alex Rodriguez
Beyzbol 28 milyon dolar
10-Dale Earnhart Jr. Otomobil pilotu 27,1 milyon dolar.

5 yorum:

designerk dedi ki...

Çok şaşırdım açıkçası. Hani futbol... Hani Kaka...Hani uçuşan çok milyonlar. Hani şeyhler, petrol prensleri.. Yoksa biz dahil elin arapları yanlış sporun peşindemi koşuyoruz.... Şaka bi yana ben bu dünya da tek bir adam tanırım o da Air Jordan.. Hiç unutmam adam kendi adıyla parfüm çıkarmıştı, çıktığı gün 12 milyon adet satmıştı. Alayına Jordan yani..

Adsız dedi ki...

Bir de bu listelerde eskiden Formula 1 pilotları olurdu.Sanırım Formula 1 Schumacher in yerini yeni bir yıldızla dolduramadı.

Conquistador dedi ki...

sanırım bu gidişle çok yakın bir zamanda dolar milyarderi bir sporcu olacak. tigerın mal varlığını bilmesem de yıllık kazancı müthiş

Dolmabahce Caddesi dedi ki...

tiger woods da katlaya katlaya gitmiş

ferdinand dedi ki...

Tiger abi ve diğer golfçülerin gelirlerinin %90'ı sponsor olarak belirlenmiş ki
durumu özetliyo bu vaziyet. Herşeyi geçtim sırf sponsor gelirleri ve L.A Galaxy transferiyle bile Beckham nasıl girmemiş listeye hayret...