19 Ocak 2009 Pazartesi

Efsaneler Ölmez! alayına aduket!..

Nostaljide sınır tanımayan, bir nebze olsun hayat bulan bu bünyeler bazı fenomenler tozlu raflara kalkarken bazılarını geri dönüşünde bayram ediyor haliyle.
Mevzubahis nostalji ürünü çok yakın tarihte genç zihinlere zehri salıp sokakta hareketleri uygulatan, jeton manyağı yapan, yanına gireyim mi gibi sorularla akıllara kazınan Street Fighter fenomeni.

Tabi bu nostalji nesnelerine özlemin ana kaynağı eski günlere olan hasret esasında.
İlkokul ve ortaokul yaşlarında sabah top oynamaya diye çıkıp hava kararınca eve gelmek, uyduracak birşey bulamamak ve bilumum atari salonlarında ablam tarafından basılıp eve yaka paça götürülmem o günlerde kabus gibi gelse de şu anda monitör başında pis pis gülümsememe neden olmakta. Özellikle yaz sıcağının asfaltı kavurduğu günlerde atari salonları fullenirdi, street fighter başı çekerdi kuyruk olurdu çoğu zaman. Street Fighter ile geçiştirilecek bir husus değil tabi atari salonları. Tek jeton almadan milleti izleyen yancılar, gol atıp vereyimciler, makinaya tel çekip beleşe getirenler ve tüm pisliğine rağmen efsanelerden biriydi çocukluğumuzun. Street Fighter'a dönüş yapacak olursak hemen herkesin kahramanı Ken ve Ryu iken ben yine alternatiflerde gezip Dhalsım ve Blanka'nın hastasıydım:)
Daha fazla caz yapmadan haberin detaylarına geçenzi;

Street Fighter serisi geri dönüyor
Capcom’un efsane dövüş oyunu serisi Street Fighter, PlayStation 3 ve Xbox 360 platformlarında devam edecek.

Capcom, efsane Street Fighter serisinin dönüşünü ve PLAYSTATION®3 ve Xbox 360® için Street Fighter IV’ün çıkışını kutlamak üzere serinin Avrupa ve Avustralyalı hayranları için benzersiz bir Koleksiyoner Versiyonu hazırladı.

Koleksiyoner Versiyonunda, klasik bir Street Fighter sahnesinin canlandırıldığı kutuda hem PS3, hem de Xbox 360 için çıkacak olan oyunun yanı sıra şunlar da bulunuyor.

* Tüm zamanların en sevilen oyun karakterlerinden Ryu ve yepyeni karakter Crimson Viper’ın ünlü ‘kalabalık Çin mahallesi’ arka planına yerleştirilmiş, sınırlı üretim figürleri.
* Street Fighter IV’ün çıkışı için özel olarak hazırlanmış, HD kalitesinde anime film ve en iyi oyun fragmanlarını içeren bonus disk.
* Seriye yeni katılan dört karakterin (Viper, Abel, El Fuerte veRufus) biyografilerini ve hareketlerini anlatan, çizgi roman tarzında hzırlanmış mini strateji rehberi;
* Özel, indirilebilir oyun içeriği

Street Fighter IV Koleksiyoner Versiyonu 20 Şubat 2009’da hayranlarının elinde olacak.

4 yorum:

designerk dedi ki...

benim adamım vega ile mr.bison dı alayına duuuu çekerdim :)

MegaEminTM dedi ki...

Muhteşem zamanlar yahu okuldan kaçar ya da çıkışta ya da öğle tenefüslerinde ya da hep ya da daima Street Fighter ve diğer müstesna "Ateri" salonu oyunlarına koşar çoşardık. Hey gidi, şimdi eve GB'larca emülatör arşivi ve arcade stick'i çekmişim wallayi. Bi de PSN'den Street Fighter Turbo HD Remix'i indirdim, online maçlar hırla gidiyor. Eskisi gibi yendiğin rakibin suratını göremiyorsun tabi ama yine de keyifli. SF4'ü de merakla bekliyoruz. Hastasıyız abi. Abi bi imza virsene. Abi geçim mi? Geçemezsem jeton veririm bah...

Adsız dedi ki...

Benim adamım Dalshim dı.İlk versiyonları çok güzeldi sonradan baydı ama yine de oynadık.Tırtıklı jetonları özledim bir de gürültülü atari salonlarını:)

graSS dedi ki...

geldi valla o günler gözümün önüne.hele o yancılar bi gol atiyim veriyimciler :)