2 Aralık 2008 Salı

Derbiden O An'lar


Haftasonu seyir açısından da güzel giden, gelen kartla sıkıcı hal alıp monotonlaşan derbiden arta kalanları fotoğraf kareleri güzel özetliyor aslında...
Deplasman biletlerinin tek bir yerde çıkartılarak eziyetin üst düzeye çıkarılışıyla başlayan, tribün açısından olaysız bir gün olmasıyla, görsel şovları,Beşiktaş atağa çıktığında tribünlerden atılan topları, Guiza'nın şık vuruşu, kaçırdığı inanılmaz gol sonrası direkle olan münasebeti ve yüz ifadesi, Ekrem'in çırpınışları, Alex'in gol sevincini çocuklar gibi ağzı kulaklarında kaleci Volkan ile paylaşması, derbilere özgü gerilimin pek yaşanmadığı kırmızı kart olmasa muhtemelen son yılların en güzel derbilerinden birini izleyeceğimiz bir maçtı, yaşandı ve bitti...




3 yorum:

Şairler Parkı dedi ki...

Fotolara bakınca ilk kare bambaşka bir yerde. Bilet satışında eziyetin en büyüğünü çektirdiler bize. İnsanlar ezildi, yaralandı. Bu fikri hangi akıllı aldı, kaç akıll onay verdi? Bununla da kalmadı, maça girerken eziyetin geri kalanını yaşadık. Fb yönetimi övünüp duruyor stadımız şöyle güzel böyle güzel diye. Deplasmana gelen taraftara eziyet çektirmek de var mı bu güzellikler içinde?

Bunca çekilen çileye galibiyet yakışırdı ama olmadı ne yazık ki. Yine ortalığı inleten Beşiktaş tribünü vardı. F.Bahçe tribünleri zor zamanlar geçiriyor. Görsel anlamda koreografi başarılı sayılabilir ancak benim gibi bu tarz şeylerden hoşlanmayanlar için bir şey ifade etmiyor. Zaten genel manada da biz kendi stadımızda yapmıyoruz bunları, yapamayız da. Beşiktaş taraftarları doğaçlama yaşamayı seviyor tribünü.

Gfb'nin işi zor, tribünde onlardan başka organize bağıran yok. Büyük bir kısım maçı izlemekle meşgul, deplasman tribünün solundaki grup ise deplasman taraftarı ile ilgilenmeyi tercih ediyor.

Maçın sonlarına doğru skordan haberdar olmayan birine tribünleri gösterseniz Beşiktaş'ın önde olduğunu düşünürdü. Tezahurat, meşaleler...Canın sağolsun Beşiktaşım demek düştü yine bize.

1903 dedi ki...

Biletlerin İnönü Stadı'ndan çıkmasının anlamı yönetimin bilet dağıtmasıdır. Bu bilet dağıtımı bu sene ayyuka çıkmıştır. Şairler parkına katılıyorum.Beşiktaş taraftarının bir rakibi yok tribünlerde. Var diyen yalan söyler.

ferdinand dedi ki...

Bilet dağıtımı olayı dediğin gibi ayyuka çıktı, hatta duyduğum kadarıyla verilen biletleri beğenmeyenlerden bazıları Cem Abi'ye kafa tutacak kadar ileri gitmişler.
iki bilet için birbirlerini kırmaya başlayan, Ferdi Aslan olayında olduğu gibi birbirine ateş eden insanlar haline nasıl gelindi bilmiyorum ama tablo pek iç açıcı değil.