29 Ekim 2008 Çarşamba

Ferguson'dan Blatter ve Madrid'e Gider

Tartışmaların alevlendiği nokta Manchester'in Christiano Ronaldo'nun takımdan ayrılmasına izin vermemesi ve ardından FIFA Başkanı Sepp Blatter'in Ronaldo üzerinden "modern köle" tanımlaması yaparak kulüplere yönelik yaptığı açıklamaydı. Mevzu biraz olsun unutulmuşken Ferguson esip gürledi geçtiğimiz günlerde. Kaldı ki Sporting'den ilk geldiği dönemde "adam olmaz" denilen, şahsi oyunuyla ön plana çıkan Ronaldo'dan olağanüstü bir futbolcu yaratan Ferguson'un parayı bastıran alır tarzındaki yaklaşımlara karşı duruşuna hak vermemek elde değil...İlk gönderme Blatter'e;

"Belki de çok yaşlanmıştır. Bilemiyorum. Ancak güç sahibi insanlarda bunlar olur. Tıpkı Afrika'daki diktatörler gibi Blatter de, gücü elinde tutarken saçma açıklamalar yapıp güvenilirliğini kaybediyor"


"General Franco'nun Takımı, İspanya'ya demokrasi gelmeden önce her istediğini elde etmeye çok alışmış olmalı"

Sir Alex, Real Madrid'e de epey saydırmış. Madrid'in Heinze'yi transfer etmesindeki gerçek nedenin Ronaldo'yu kadrolarına katma isteği olduğunun altını çizmiş ve eklemiş;
"Ne yaptıklarını biliyorum. Her ne kadar iyi bir oyuncu olsa da, Real Yönetimi Heinze ile ilgilenmiyordu. Asıl amaçları, Heinze'nin çok iyi arkadaşı olan Ronaldo'yu ele geçirmekti"

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Ferguson doğru demiş bence.En sevmediğim kulüplerden biridir Real Madrid belki de o yzden sevdim açıklamaları ama söylediklerinde haklı.