13 Ekim 2008 Pazartesi

Basketbol 08/09

2008-2009 Basketbol Türkiye Ligi haftaiçi start alıyor, her sene sabırsızlıkla beklerken bu sene yayın hakkını Digitürk'ün işin bokunu çıkartarak almasıyla yerini hayal kırıklığına bırakıyor.
Son iki yılın şampiyonu Fenerbahçe bana kalırsa büyük kan kaybetti Solomon, Kinsey gibi adamların yeri zor dolsa da Gricek büyük silah, oyun kurucu pozisyonunda Green fena değil ama özellikle Avrupada ne kadar yeterli olur bilinmez.
En büyük favori kuşkusuz Efes Pilsen. Ergin Ataman'ın Beşiktaş'tan kendisiyle birlikte yıldız isimler Shumpert, Kaya ve Sinan Güler'i götürmesi, Kasun, Kakikouzis, Engin Atsür gibi isimlerin yanında Ender'in kendini aşması, derin kadrosuyla can yakacaktır.
Telekom cephesinde El-Amin'in yokluğu eksik tabiki ama en büyük artıları Serkan Erdoğan'ın sağlığına kavuşması ve her maç çaktırmadan 20 ve üstü atan Michael Wright'in iyileşmesi. Kendisini geliştiren Asım Pars'ın pota altına zenginlik katması, Tuku ile oyun kurucu pozisyonununda rekabet edecek Barış Ermiş ve yabancıların elde tutulması ile istikrarlı oyunlarına devam edeceklerdir.

Beşiktaş ve Galatasaray cephesinde ise her yıl değiştirilen kadrolar, teknik ekip, yönetimlerin dengesiz kararları nedeniyle tekrar tekrar sıfırdan başlayan iki takım anca 3.sırayı zorlayabilirler görünüşe göre.
Banvit, Karşıyaka ve Antalya'da özellikle kendi evlerinde büyükleri devirme geleneğine devam edeceklerdir.
Ligin kalitesi güzel maçları ve kaliteli oyuncularla ışık saçsa da yıllardır özellikle Efes'in yabancı seçimindeki yanlışları nedeniyle karavana çekilse de bu sene geniş kadrosuyla umudumuz final four zorlaması, hadin rstgele...

Basketbolda yeni sezon heyecanı başlıyor
Beko Basketbol Ligi'nde 2008-2009 sezonu, 16 Ekim Perşembe günü Fenerbahçe Ülker'le Casa TED Ankara Kolejliler arasında İstanbul'da oynanacak karşılaşmayla başlayacak.

Beko Basketbol Lig'nde 2008-2009 sezonu, 16 Ekim Perşembe günü başlayacak.
Sezonun ilk karşılaşması, Fenerbahçe Ülker ile Casa TED Ankara Kolejliler takımları arasında İstanbul'da yapılacak.
Basketbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Beko Basketbol Lig'inde 2008-2009 sezonunun ilk hafta karşılaşmalarının programı şöyle:

16 Ekim Perşembe
20.00 Fenerbahçe Ülker-Casa TED Ankara Kolejliler (Abdi İpekçi)
17 Ekim Cuma
20.00 Beşiktaş Cola Turka-Kepez Belediyesi (Beşiktaş Cola Turka Arena)
18 Ekim Cumartesi
15.30 Darüşşafaka Cooper Tires- Galatasaray Cafe Crown (Ayhan Şahenk)
17.00 Türk Telekom-Erdemirspor (Ankara Atatürk)
16.00 Antalya Büyükşehir Belediyesi-Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi (Antalya Atatürk)
18.00 Oyak Renault-Mersin Büyükşehir Belediyesi (Bursa Atatürk)
19 Ekim Pazar
16.00 Banvitspor- Efes Pilsen (Banvit Kara Ali Acar)
16.00 Aliağa Petkim-Pınar Karşıyaka (Aliağa Enka)

Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde 2008-2009 sezonu, 18 Ekim Cumartesi günü oynanacak karşılaşmalarla başlayacak.

TBBL'DE PROGRAM
18 Ekim Cumartesi
16.00 BOTAŞ Spor-Tarsus Belediyesi (Menderes)
16.00 Fenerbahçe-Bahçeşehir Burhaniye Belediyesi (Burhaniye Belediyesi)
19 Ekim Pazar
14.00 Samsun Basketbol İhsisas-Galatasaray (Yaşar Doğu)
14.00 Beşiktaş Cola Turka-Çankaya Üniversitesi (Beşiktaş Cola Turka Arena)
15.00 Mersin Büyükşehir Belediyesi-Ceyhan Belediyesi (Edip Buran)

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Efes Pilsen yalnız Türkiyede değil Avrupada da şampiyonluk yarışı yapıcak bi kadro kurdu.Onlar için herşey hazır.Umarım Avrupada şampiyon olurlar.Bizim takım ise zaten kadronun yarısını Efes e verdi.Yeni adamlar alındı.Konuşmak için erken ama geçen seneki konuma bile gelemeyiz diyorum bu sene.Özellikle geçen sene pota altımız çok iyiydi.Drobjnak ne oldu bu arada en son onu Türk vatandaşı yapıp oynatmayı planlıyolardı olmadı mı o iş?Bari o kalsaydı.

ferdinand dedi ki...

Ergin hoca sğaolsun Ufuk Sarıca dahil herkesi götürdü, en azından Shumpert kalsa skor açısından büyük silah olurdu.
Drobnjak konusunda haklısın özellikle uyum sorunundan sonra olağanüstü oynadı, yaşlanmış-ağırlaşmış diyenleri pişman etti ama Türk vatandaşlığına geçememesi nedeniyle hem Beşiktaş yabancı rotasyonunda büyük sorunlar yaşadı, oyun kurucu pozisyonundaki sorunla alınan Chase de az oynatılabildi ve gönderildi zaten seazon sonunda.

ANlayacağın yine her yıl olduğu gibi bütün yabancılar ve kadronun çoğu değişti, coach Hakan Demir geldi, eski Beşiktaşlılar Muratcan ve HAluk Yıldırım iyi olsa da kadro olarak yetersiz kesinlikle. hayırlısı diyelim...

Şairler Parkı dedi ki...

Konu basketboldan açılınca hala geçen sene Avrupa Kupası'ndan elenişimiz ve şampiyonluğu da kaçırmamız aklıma geliyor. O takım her 2 kulvarda da çok rahat şampiyon olurdu. Avrupa'da bir ilki başarıp, Gs maçında bir o kadra kötü oynamak. Ne zaman Demirören ve ekürileri konuya dahil oldu. Bizimkiler oynamayı bıraktı.

Ferdinand'ın dediği gibi Ergin Ataman yangından mal kaçırır gibi herkesi peşinden götürdü. En çok Sinan'ın ayrılışına üzüldüm. Ama "Eski Beşiktaşlı" sıfatını bence Haluk haketmiyor. Zor zamanlarında Beşiktaş onu kapıyı açmışken, bizden gittikten sonra bize karşı tavrı hep rahatsız etti beni. Keşke geri gelmeseydi.

Tores

ferdinand dedi ki...

Uleb Kupasında Torino'ya gidişimiz ve yönetimin para ödememsi, Kaya'nın dengesiz hareketleri ve malumunuz maçta berbat bir performans sergilendi, yönetim futbolda olduğu gibi yine gerizekalılığını gösterdi o en kritik dönemde.

Haluk konusunda belki benim görmediğim hareketleri vardır bilmiyorum tores, ülker yıllarından beri takip ediyorum efendiliğiyle, profesyonelliğini ve istikrarlı oyununu süslemiş bir oyuncu.
Sinan da aynı abisi Muratcan gibi en verimli döneminde Beşiktaş'tan ayrıldı, Muratcan kalsaydı bana kalırsa çok daha iyi olacaktı büyük takımlarda benchte kısılıp kalıyo gencecik adamlar...
Bu seneki yabancılarda tuttu gibi görünüyo, yine iyi maçlar çıkar, sahamızda dize getiririrz milleti lakin istikrarsızlığımız ve dar kadromuzun yanında bu yönetim de varken basketbolda şampiyonluk falan hayal.
Tores' dediğin gibi geçen yıl şahane kadro yaptık, ligi puan farkıyla birinci bitirdik ama demirören ağlarını örmüştü bir kere:)

Adsız dedi ki...

Geçen seneki yabancılarımız benim bu takımda gördüğüm en iyi yabancılardı.Nicevic bildiğim kadarıyla sözleşmesindeki bi maddeden faydalanıp gitti.Yani yine yönetimin hatası.Shumpert de sanırım Ergin Ataman için gitti.Drobjnak sezon sonuna doğru özellikle Kaya nın formunun dibe vurması ile dakika bulup çok iyi işler çıkartmıştı bari onu tutabilselerdi.Bu sene benim görüşüm orta sıra takımı oluruz.Play off lara kalıp orda biraz şansımızı zorlarız ama benim bu yıl kadro yetersizliği ve toplama takım hüviyeti sebebiyle pek umudum yok ama umarım yanılırım

Şairler Parkı dedi ki...

Baggio biz zaten asıl güzel işleri takımın adına sponsor ismi eklemeden yaptık evvelden. El-Amin'li kadronun yaşattıkları ortada. Bir final bir de yarı final oynadık karıştırmıyorsam. Sonra ne oldu? İsmin yanına cola turka iğrençliği geldi. Gerekçe olarak da daha iyi bir takım palavrası atıldı. Beşiktaş'ın yanına başka bir isim geldikten sonra neyleyim öyle başarıyı. Peki ne oldu isim gelmesi ile? Uzun süre bir şey olmadı. C.Turkalı kadro eskiyi aratır oldu. İşte geçen sene bir atılım yapıldı. O kadroda her şey kusursuz giderken, demirören çomak soktu. Geçen sene hem Avrupa'da hem ligde kupayı çok rahat alırdık, olmadı. Şimdi gidenlere hem kızıyorum hem kızamıyorum. Kızıyorum duygusal bir şekilde taraftar olarak düşünüyorum. Kızamıyorum bu adamlar paralarını alamadılar ve bu yönetim saçmalığını gördüler. Konu basketboldan açılınca nasıl takım kurmuşuz, ne yaparız gibi konular geri planda kalıyor ne yazık ki. Futbol dışındaki tüm şubelerin ciddi problemleri var. Ha futbolda yok mu, var tabi. Ama diğer branşlarımız çok daha zor ve de kötü durumda.

Tores

Adsız dedi ki...

Zaten Demirören in amacı Cola Turka,Zaman gazetesi gibi yeşil sermayeli bazı firmalara reklam yaptırmak kulübümüzü.Karşılıklı ticaret.Adamların amacı bu.Maalesef buna engel olamıyorız.Tamam futbol dışındaki branşlarda hep böyledir Avrupada da sponsorlar girer işin içine ama bizim bi farklılığımız olsun.Varsın küme düşelim ama bazı şeylerden taviz vermeyelim.Nerde o mantığı oturtacak yöneticiler,başkanlar.Herşey hızla endüstriyelleşirken artık bazı şeylerden iyice umut kestim.