16 Ekim 2008 Perşembe

Uzay Yolu > Yeniden

Nam-ı diğer Star Trek, Kaptan Kirk, Mr.Spock ve Doktor ile birlikte Atılgan uzay gemisiyle geçmiş dönemlerde fenomen olmuş bir diziydi.
Özellikle bizler daha çok 73 yapımı, Sadri Alışık abimizin Turist Ömer Uzayda filmiyle daha çok haşır neşir olduk, o daha bir bizdendi, harbiydi illaki:)
Misal Ömer'in ağır tavırlarıyla dikkat çeken Mr.Spock'a 'Spakettin' diye seslenişi, "kompüter" adlı efsanevi buluşa toto-loto sonuçlarını soruşu, gemide kapıların sürekli "fışt-fışt" sesleriyle açılıp kapanması, Kaptan Kirk'in İstanbul Beyefendisi tadındaki hal ve hareketleri, birbirinin tuzlu tuzlu yüzünü yalayan manyak karakterlerle şahsen gönlümü fethetmiştir.

Eskiye dönüş artık çokça başvurulan, zaten hali hazırda hayran kitlesi oluşmuş, nostaljiseverleri de çekebilme özelliğiyle yapımcıların gelsin paralar diyerekten ellerini ovuşturdukları bir husus.
Benim için bu tekrar çevrimde tek göze çarpan husus Heroes'tan akılda kalan belki de tek şey olan Sylar karakterini oynayan abimizin burda rol almasıdır, gerisi hikaye gibi duruyor.
İlgilenneler için, detayları geçelim yine de;

Gene Roddenberry tarafından yaratılan bilim kurgu yapımı 'Uzay Yolu/ Star Trek' bugüne kadar 6 televizyon dizisi, 10 sinema filmi, yüzlerce roman ve video oyunu olarak hayranlarıyla buluştu. 8 Eylül Cuma, 2006 yılında televizyon yayının 40'ıncı yılı kutlanan 'Uzay Yolu' 'Lost'un yaratıcısı J.J.Abrams'ın yönetmenliğinde 11. kez beyazperdeye geliyor. Yeni nesil 'Star Trek' Mayıs 2009'da ABD'de gösterime girecek. Dizinin en ünlü karakterlerinden 'Spock' rolünde ise tanıdık bir yüz, Heroes'un Sylar'ı Zachary Quinto var.

Hiç yorum yok: