16 Ekim 2008 Perşembe

Amy Winehouse - vol.2

Blogun ilk zamanlarında 'You Know I'm No Good' adlı müstesna eseriyle yer verdiğimiz muhteşem yorumcu Amy Winehouse'dan nağmeler ile devam edelim istedim.
KIsaca bu güzel varlıktan söz etmek gerekirse 1983 yılında iyiki doğmuş dedirten, İngiliz caz, soul yorumcusu, besteci, söz yazarı, şarkılara ruh veren olağanüstü sesiyle ilk duyulduğu an'dan itibaren manyaklaştırıcı etkiye sahip güzide insandır kendisi.
Hürriyet gibi gudik gaztelerde sık sık alkollüyken ya da uyuşturucu ile ilgili haberlerde rastlanmaktadır. Özellikle uyuşturucu ile olan haşır neşirliği geçmişteki süper yıldızların hazin sonu gibi genç yaşta overdose ile mi sona erecek diye tedirgin şekilde sordurtmaktadır.



2004'te Frank, 2007'de ise müzik tarihinin en başarılı albümlerinden biri olan 'Back to Black' albümü ile yer yerinden oynamış bilumum müzik ödülüne layık görülmüştür.
Kötü giyinebilir evet, ucube gibi kabarık saçına da eyvallah, sık sık olaylı konserler ve müzik dışı mevzularla adı haberlerde yer alsa da şimdiden vazgeçilmez olmuştur, müziğin George Best'i gibi bir anti-kahraman misali gönüllerdedir kendisi.

Bir bukle şarkı bizzat yorumcumuz Amy Winehouse'tan...

Back to Black


Love is a Losing Game

2 yorum:

Şairler Parkı dedi ki...

Sırf soyadı için sevilir:) Ferdinand doğum tarihi yanlış olmuş, o tarihle direk efsane olur:)Şimdiden efsane ya gerçi...

Rehab, rehab, rehab

Tores

ferdinand dedi ki...

ahaha hakkaten yahu 1083 nedir, fosil eetik hatunu:) düzelttim sağolasın tores.

rehab da can'dır tabi:)