3 Mayıs 2008 Cumartesi

I Wanna Be Your Dog


Iggy Pop, 'punk'ın büyükbabası, efsane isimlerle çalışmış, 60'ların sonunda The Stooges'ı toplamış, Jim jArmusch filmleri olmak üzere bazı filmlerde rol almış, Trainspotting filmine verdiği katkılarla da bilinen, artık kaçınılmaz son olan grubun dağılması ve uyuşturucu problemiyle de cebelleşen, zamanla gruptan ayrılıp tek tabanca yoluna devam eden efsanevi kişilik.

Birçokları tarafından cover yapılmış ama The Stooges ve Iggy Pop tarafından 1969 yılında çıkan albümlerinde yer alan, şahane yorumuyla toplulukları uçuran enfes parça.
Aynı zamanda Guy Ritchie'yi tanımamızı sağlayan 'lock stock & two smoking barrels' fenomeninin muhteşem soundtrack'inde de yer alan, filmde en güzel sahnelerden birinde çalan parçadır, klibi de ahanda burda; Filmde Eddie'nin ve tayfasının boka battığı sahne şarkının da etkisiyle izlenmesi farz hale gelirken sonunda da artık gavur filmleri ritüellerinden kahramanımızın kusmasıyla sonuçlanıyor...



Film aynı zamanda şu an aksiyon filmlerinin aranan ismi Jason Statham'ı da birçoklarıyla tanıştıran, Snatch filminin de altyapısını sağlayan ama bana kalırsa ilk örneği olan bu filmin çok daha güzel olduğu filmdir. Fenomen karakterler, birbirinden güzel müzikler, Snatch'e göre daha amatör isimler ve yapım olmasından kaynaklanan bir sıcaklık sözkonusu belkide...


Yönetmen Guy ritchie ise Tarantino'dan falan esinlenme gibi bir durumu kabul etmezken 80'li yılların İngliz gangster filmi 'The Long Good Friday'ın kendisi için ilham kaynağı olduğunu belirtiyor. Filmde ayrıca Sting gibi sürpriz ismin yanında söylenmesi şart olan Vinnie Jones manyağı da filmi güzelleştiren unsurlardan bazıları.
**
Iggy Pop ve The Stooges'ın canlı performansını merak edenlere de burdan yakalım;

Hiç yorum yok: