30 Mayıs 2008 Cuma

Bitmez!..

Çarşı'nın Asi Ruh galasında açıkladığı şok kararın etkileri bünyeleri sarmışken tarihin görüp görebileceği en kötü yönetim olan Demirören ve ekibinin Beşiktaş'ın yıllardır kullandığı eğitim ve sosyal tesisi olan Çilekli Tesislerini kaptırdığını, hem de eski Beşiktaş yönetiminde olan Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal tarafından ihaleyle satıldığını öğrendik. Günlerdir insanların gıkı çıkmıyor, acaba Çarşı kendini fesh etmeseydi bunu da onlardan mı bekleyecektik.
Muhalefeti olmayan, kongre üyesi tek kişinin bile sesini çıkarmadığı ortamda Çarşı mıydıki bu adamları görevden alacak, acaba eleştirinin dozu çok mu kaçtı?
Protesto edilince muhalefetin adamı-Beşiktaş düşmanı, protesto etmeyince yönetimin adamları, rantçı diye topa tutulan bu adamları nasıl harcayabildik bilmiyorum.
Yıllardır süre gelen iç karışıklıklar, yeni gelen internet çağı jenerasyonunun bozukluğu, başıboşluğu da birçok soruna neden oldu, fesih kararı yerinde ve zamanında oldu bana kalırsa.
Zamala taşlar yerine oturacaktır. Ömrünü Beşiktaş'a verenler için de hayat için bir soluklanma fırsatı doğacak, hesap kitap yapacaklardır elbette. Ama iliklerine işleyen Beşiktaş'ı terketmeyeceklerdir, kapalının sağında solunda konuşlanan Çarşı'nın birçok eski emekçisi gibi mutlaka orada bulunacaklar.
Zaman ne getirir neyi götürür bilinmez, tribünlerin toparlanması vakit alacaktır umarım bu süreç acısız sancısız geçer. Bu tribünü bu günlere getiren, genç yaşta vefat eden, sakat kalan, ya da bu yüzden hayatın dışında kalan abilerimize teşekkür etmek boynumuzun borcu.
Olayların Beşiktaş'ın en kötü zamanlarında gerçekleşmesi de büyük talihsizlik. En kısa zamanda Demirören'e yol verilip Beşiktaş'ı çapsızların elinden almak, geleceği belirsiz, geleneklerinden duruşundan sürekli feragat eden bu kulübü birilerinin artık çıkıp sahiplenmesi gerek.
Direnmek gerek!..

1 yorum:

graSS dedi ki...

Çarşı tribunun dünyasının taşıdır ve o taşın yeri İstanbul Beşiktaştır.Keza; taş yerinde ağırdır. demiş-idik.
Çeyrek asırlık hatıralarla dolu bir tribun mazisinin isminin bir anda silinmesi ne olursa olsun beni bir beşiktaşlı olarak üzüyor ama etrafımdaki Çarşı'nın ç'sini bilmeyip holigancılık oynayan tek tip insaları gördükçe yerinde karar diyorum yinede. İnsan düşünüyor ve duygulanıyor gerçekten;

Ben bile gözyaşlarıma hakim olamıyorken ,

yıllarca o kapalıyı kapma mücadelesi veren insanların,o semtte o aşkı yaşayanların günahları ne?

O tribunde ÇARŞI pankartını görmeyip,içinde Çarşı gelimesi geçen tezahuratları duymayınca ne denli duygusallaşacağımız ayrı bir konu.. Mabed yok, Çarşı yok.. sonumuz hayrolsun..

''Hakkınızı Helal Edin'' diye bitirmiş Alen abi yazısını. Helal olsun Beşiktaş'ın asil askerlerine, helal olsun..