22 Aralık 2007 Cumartesi

Amores Perros - Control Machete feat. Ely Guerra

neden gözlüklerini kullanmıyorsun?
-eger tanrı benim bulanık görmemi istiyorsa bende bulanık görürüm...

Üç ayrı öykünün muhteşem atlamalı kurguyla anlatıldığı ve üç hikayedeki karakterlerin ve iki köpeğin bir olay sonucu yollarının kesişmesiyle seyir zevkini doruklara çıkaran film Amores Perros.
Sinemanın en sağlam ekürilerinden olan yönetmen Alejandro Gonzalez Inarritu ile senarist
Guillermo Arriaga'nın en başarılı işlerinden belki de en başarılısı...

Özellikle Arriaga'nın yazdığı senaryolarda boşu yok desek yeridir; Amores Perros, 21 Gram, Powder Keg, Babel, The Three Burials of Melquiades estrada filmlerinin hepsinin altında guillermo Arriaga imzası görmek mümkün. Hepsi vurucu, özgün, harika filmlere dönüşmüş can yakan hikayeler.
Yönetmen Inarritu'nun yükselen grafiğinde Arriaga'nın kaleminin etkisi büyük kesinlikle.

Meksikalı yönetmen Inarritu'nun da birçok yönetmen gibi enteresan bir hikayesi var; 16 yaşında okuldan atıldıktan sonra radyolarda dj olarak çalışan ve Meksika'da en başarılı dj olarak ün yapan yönetmen bir süre sonra televizyonlar için reklam yönetmeye başlar ve sinema yolu da tv için yaptığı işlerin sonunda açılır.
İlk uzun metrajı olan ve onlarca ödül getiren filminde karakterlere ağırlık veren, sonraki filmlerine referans olacak kendine has bir stil yaratmış, dram, şiddet, insani refleksler ve rastlantılar üzerine kurulu her daim tadılası Inarritu-Arriaga ürünü...

"Tanrı'yı güldürmek İstiyorsan Ona Planlarından Bahset"

Filmin vurucu replikleri kadar, kurgusu, senaryosu, Gael Garcia Bernal olmak üzere başarılı oyunculuklar, şahane bir soundtrack de cabası.

control machete

Soundtrack konusunda baktığımızda Control Machete ismi ağır basıyo şarkılarda.
Control Machete bu film dahil birçok projede imzası bulunan Meksikalı hip hop grubu. İspanyolca sözler bu müziğe gayet güzel gidiyormuş da haberimiz yok. Tabi sözkonusu soundtrackteki en güzel parçalardan biri olan "Der Perros Amores" başarısında Control Machete kadar onlara vokalde eşlik eden Ely Guerra'nın eşsiz sesi de büyük etken.
Laf kalabalığını bırakıp videoya geçelim, dinleyelim bir güzel;

Control Machete feat. Ely Guerra




Hiç yorum yok: