14 Ağustos 2011 Pazar

Sen, Hep Özlenen!..

 

Aylardır Seinfeld'i tekrar sıfırdan başlayıp bitirecem ulan diye inat ettik başardık, dizilerin atası ulan bu en hası dedirtiyo, kendisinden sonra gelen hhemen tüm sitcomlar bildiğin burdan esinlenmiş arkadaş bunu tekrar çok net görüyorsun. Gel gelelim onun yanına bilke yaklaşamazlar hani günümüdeki en popüler olanları dahi gördük ki Barney falan hikaye Kramer var lan, hele George Costanza sen nasıl bir admasın ya, gelmiş geçmiş en muazzam kaybeden en baba karakter benim şahsımda yanına yaklaşabileceğini sanmıyorum kimsenin. "benim gibi birini sevebilen bir kadinla ne isim var?" tarzı onlarca cümleyi çekinmeden savurur, hep pintidir hep bahtsı ki çoktan kabullenmiştir çoğu zaman kazanmayı reddeder, yabancılar George abi. Ailesi de apayrı olaydır özellikle babası yerlere yatıran cinsten.

 

Jerry kaptanlığında keza Elaine de görülmedik şekilde arkaya itilmiş kadın karakterlerin ötesinde falasıyla sempatiktir, ön plandadır hiçbir dizide kadın karaktere bu kadar sempati duyamazsınız, her daim cinlik peşinde postacı Newman ve her dizide binbir çeşit katan envai çeşit karakter, hiç sıkmıyor kaç yıl geçerse geçsin eskimiyor ve hep en iyi kalacak lan bu iddia ediyorum.
Ona yakın bişeyler arayanlar için yine Larry David'in “Curb Your Enthusiasm”  dizisi tavsiye olunur.
 Hiç bitmesin be abi...

6 yorum:

Süpersonik Çok Bombastik dedi ki...

Hepsinin ailesini tanıyoruz da Elaine' in ailesinden birini görüyor muyuz hiç? Bir ara kızkardeşinden bahsediyor, bir bölümde de teyzesinden bahsediyor ama gördük mü hiç onları?

ferdinand dedi ki...

Görmedik hakkaten ya, pek bir bilgi de yok hiçbişey yok hatta. Hepsinin ailesi gelir gider, envai çeşit gudiklik yaparlar ama Benes ailesi yok, keza Kramer de öyle

Süpersonik Çok Bombastik dedi ki...

Kramer' ın annesini görüyoruz. Hatta o bölümde adının Cosmo olduğunu öğreniyoruz. Bölüm kaçıncı sezondaydı hatırlamıyorum ama George sanırım daha Susan' la tanışmadan önce biriyle çıkıyordu, kız onu pahalı restoranlara sürükleyip yemek yiyip hemen sonra da tuvalete gidiyordu, George da kızın bütün o "pahalı" yemekleri yiyip kustuğunu düşünüyordu. O bölümde Kramer' ın annesiyle tanışıyoruz.

ferdinand dedi ki...

Vay anasını herşeyi hatırlıyosun sen de ya:) evet cosmo olayı ordan çıkmıştı doğru dedin, elaine tam bir muamma olarak kaldı demek

Süpersonik Çok Bombastik dedi ki...

Sen yeni izledim diyince sordum ben de. Yeni farketmiştim Elaine' in ailesinden birini gördük mü acaba diye. Ama sanırım tanışmadık. O zaman Elaine' i ailesinden bağımsız olarak tanımamız bu durumda Elaine' i daha bağımsız, öne çıkarıcı mı yapar yoksa geri planda mı tutar?

ferdinand dedi ki...

Benim taze olmasına rağmen hatırlayamadım bu kadar yahu, Elaine nevi şahsına münhasır bir hatun, ailesine ihtiyaç bile duymadık eğlenceli, bağımsız bir karakter diye düşünüyorum. Şahsen hiçbir kadın karaktere bu kadar ısınmamıştım ki hele sinemada hemen hemen tüm kadın karakterler estetik amaçlı ya da eksik doldurur gibi kullanılıyor reklamlardaki gibi