11 Ocak 2009 Pazar

Obama ve Örümcek Adam

Dünya üzerinde gitgide çoğalan Anti-Amerikancılığın, düşmanlık derecesine varan nefretin dinmesine bir nebze de olsa neden olan, bir umut bizi yaşatan diyerek herkesin tutunacak dal olarak varsaydığı Barack Obama çılgınlığı devam ediyor. Çizgiroman fanatiği Obama bu kez de Spider-Man Dergisinin Ocak sayısına kapak olmuş. 14 Ocak'ta piyasaya çıkacak olan dergiin satış rekorları kıracağına kesin gözüyle bakılıyormuş muş..

D’de 20 Ocak’ta başkanlık görevini devralmaya hazırlanan Barack Obama, Marvel Comics tarafından yayınlanan çizgi roman ‘Örümcek Adam’ın son sayısında bir çizgi kahraman olarak yer aldı. Örümcek Adam son macerasında, 20 Ocak’ta düzenlenecek ABD başkanlığının devir teslim töreni öncesindeki bir komployu önleyerek Obama’nın başkanlığını kurtarıyor. Marvel Comics’in son sayısı, küçük bir çocukken Örümcek Adam çizgi romanlarını biriktirdiği bilinen yeni ABD başkanı için bir jest olacak.

‘SAĞOL ORTAK’
Bu özel sayıdaki hikaye, Örümcek Adam’ın alternatif kişiliği Peter Parker’ın, Obama’nın yemin töreninde fotoğraf çekerken birbirine tıpatıp benzeyen Obama olduğunu fark etmesiyle başlıyor. Kısa süre içinde ABD’nin başkanı olacak kişinin Örümcek Adam’a ihtiyacı olacağına kanaat getiren Parker, basketbol oynayarak gerçek Obama’nın kim olduğunu ortaya çıkarıyor. Kötü basketbol oynayan Obama taklidi ise Örümcek Adam’ın yumruklarına hedef oluyor. Bu durumun ardından Obama, tıpkı basketbolcuların yaptığı gibi yumruk tokuşturarak Örümcek Adam’a teşekkür ediyor: “Sağol ortak!”

‘BİZDEN BİRİ BEYAZ SARAYDA’
Marvel’ın baş editörü Joe Quesada, “kendileri gibi birini” Beyaz Saray’da görmekten duydukları memnuniyeti ifade etmek için Obama’nın yemin törenini, Örümcek Adam’ın son sayısında konu aldıklarını kaydetti. Quesada, son macerada Obama’ya yer verme fikrinin nasıl doğduğunu şöyle anlattı: “kampanya sırasında bir afişte, ‘Amerika’nın ilk siyah başkanı olacak adayla ilgili bilinmeyen 10 küçük ayrıntı’ başlıklı bir liste vardı. Listenin başında da Obama’nın Örümcek Adam çizgi romanlarını topladığı yazıyordu. Bundan kısa süre sonra da bu afişle ilgili binlerce e-mail geldi.”

OBAMA’NIN ÇİZGİ ROMAN AŞKI
Obama, başkanlık yarışı sırasında, haftalık bir dergiye verdiği demecinde, çocukluk kahramanlarının Örümcek Adam ve Batman olduğunu, çünkü bu iki süper kahramanın da iç dünyalarında fırtınalar koptuğunu söylemişti.

Obama, daha önce bir konuşmasında da, küçükken Örümcek Adam, Conan çizgi romanlarını biriktirdiğini açıklamıştı. Illinois
senatörü Obama’nın internet sayfasında yer alan bir resimde Obama, başka bir çizgi roman kahramanı olan Süpermen’in heykeli önünde görülüyor.

Barack Obama’nın resminin kapakta yer alacağı Örümcek Adam’ın son sayısı, 14 Ocak’tan itibaren ABD’de 3,99 dolardan satışa sunulacak. Bu sayının satış rekoru kırması bekleniyor.

Hiç yorum yok: