8 Ocak 2009 Perşembe

Halkın Seçimleri Ödülü

Halkın Seçimleri Ödülü ‘The Dark Knight’a
“The Dark Knight” bu yıl 35’incisi düzenlenen ödül töreninde aday gösterildiği 5 dalda ödül kazandı. Ellen DeGeneres en iyi talk show sunucusu, TV dizileri arasında komedi dalında “Two and a Half Men”, animasyon komedi dalında “The Simpsons” ödül kazandı.ABD’de her yıl düzenlenen People’s Choice Awards’u (Halkın Seçimleri Ödülleri) kazananlar belli oldu.

“The Dark Knight” (Kara Şövalye) bu yıl 35. düzenlenen ödül töreninde aday gösterildiği 5 dalda ödül kazandı. Christopher Nolan’ın yönettiği Christian Bale, Heath Ledger ve Aaron Eckhart’ın rol aldığı 2008 yapımı bu film en iyi kadro, en sevilen süper kahraman, en iyi aksiyon filmi ve en iyi eşleşme (Christian Bale Batman olarak ve Heath Ledger Joker olarak) dallarında ödüle layık görüldü.

İnternet aracılığıyla yapılan oylamada reality show, televizyon ve müzik kategorilerinde ise “Dancing with the Stars” en iyi reality show, Ellen DeGeneres en iyi talk show sunucusu, “WALL-E” en beğenilen aile filmi, Chris Brown en beğenilen erkek şarkıcı ödüllerini aldı.

Magazin basınının ilgi odağı Brad Pitt en sevilen oyuncu ve Angelina Jolie de en sevilen kadın aksiyon yıldızı dallarında ödüle layık görüldü.

Will Smith en iyi erkek film yıldızı ve en iyi erkek aksiyon yıldızı dallarında, Reese Witherspoon da en iyi kadın film yıldızı dalında ödül kazandı.

En iyi komedi filmi dalında “27 Dresses”, en iyi drama filmi ve en iyi bağımsız film dalında “The Secret Life of Bees” gecede ödül kazanan filmler arasında yerlerini aldı.

Televizyon dizileri arasında drama dalında “House”, komedi dalında “Two and a Half Men”, bilim kurgu dalında “Heroes”, animasyon komedi dalında “The Simpsons” ödül kazandı. En iyi drama oyuncusu kategorisinde de The Closer’dan Kyra Sedgwick ödül aldı.
house

PEOPLE’S CHOICE AWARD ÖDÜLLERİ

FİLM
Film: The Dark Knight
Aile: WALL-E
Aksiyon: The Dark Knight
Komedi: 27 Dresses
Drama: The Secret Life of Bees
Bağımsız: The Secret Life of Bees
En İyi Oyuncu Seçimi: The Dark Knight (Christian Bale, Heath Ledger, Aaron Eckhart, Michael Caine, Maggie Gyllenhaal, Gary Oldman, Morgan Freeman)
Erkek Film Yıldızı: Will Smith
Erkek Başrol Oyuncusu: Brad Pitt
Erkek Aksiyon Yıldızı: Will Smith
Kadın Film Yıldızı: Reese Witherspoon
Kadın Başrol Oyuncusu: Kate Hudson
Kadın Aksiyon Yıldızı: Angelina Jolie
En İyi İşleşme: Christian Bale ve Heath Ledger (The Dark Knight)
Süper Kahraman: Bruce Wayne/Batman rolüyle Christian Bale

TELEVİZYON

Drama: House
Komedi: Two and a Half Men
Animasyon Komedi: The Simpsons
Bilik Kurgu- Fastastik: Heroes
Yarışma - Reality Show: Dancing With the Stars
Oyun Programı: Deal or No Deal
Erkek Oyuncu: Hugh Laurie, House
Kadın Oyuncu: Christina Applegate, Samantha Who?
En İyi Talk Show Sunucu: Ellen DeGeneres
En İyi Konuk Oyuncu: Robin Williams, Law & Order: Special Victims Unit
En İyi TV Drama Oyuncusu: “The Closer”daki Deputy Chief Brenda Johnson rolüyle Kyra Sedgwick
Yeni TV Komedisi: Gary Unmarried
Yeni TV Draması: The Mentalist
En İyi Komedi Erkek Oyuncusu: Adam Sandler
En İyi Komedi Kadın Oyuncusu: Tina Fey
En İyi 35 Yaş Altı Oyuncusu: Carrie Underwood

MÜZİK

Erkek Sanatçı: Chris Brown
Kadın Sanatçı: Carrie Underwood
Grup: Rascal Flatts
R&B Şarkısı: No One, Alicia Keys
Pop Şarkısı: I Kissed a Girl, Katy Perry
Rock Şarkısı: All Summer Long, Kid Rock
Country Şarkısı: Last Name, Carrie Underwood
Hip Hop Şarkısı: Low, Flo Rida featuring T-Pain

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Genel beğeniye hitap eden popüler olan ve düşündürmeden direkt sonuca giden, aslında ABD halkına yakışan ödüller yine sahiplerini bulmuş.Pek şaşırmadım.The Dark Knight hariç diğer ödüller tahmin edilebilir olmuş ve şaşırtmamış

designerk dedi ki...

Açıkçası House M.D. ve baş karakter (doktor House) Hugh Laurie'nin ödül almasına şaşırmadım. Aslında tersi olsa çok şaşırırdım. Yakın zaman içinde ABD yapımı izlediğim en güzel dizilerden biri.İzleyecinin duygusal olarak ortada değilde ya sevmek ya sevmemek ikileminde net bir şekilde bırakması, başkarakterin dizi boyunca göstermiş olduğu bazen sapkın tarzdaki cesareti, üstüne karakter çözümlemeleri açıkçası beni kendine esir ettirdi. Kısaca benim oyumda direkt bu çalışmaya giderdi.
Bi de eklemek istediğim ufak çaplı bir düşünce var. Blogunda Batman filmiyle ilgili olarak geçen yazılarada Joker karakterinin filmini izleyemeden bu dünyadan göçüp gitmesinin (ki bende rolünün her saniyesini her karesini başarıyla canlandırdığını düşünüyorum) etkisi olduğunu hissediyorum. Ben bu filmle ilgili olarak heyecan uyandıracak birşeyler bulamadığım için belki bunu söylüyorum. ama ne bilim böyle duygusal durumlardan pek hazetmediğimden ya da bu duyguları hissetme özürlü olduğumdan rahatsızlık ve söyleme ihtiyacı duydum. kusuruma bakmassın umarım.

ferdinand dedi ki...

sevgili designerk estafurullah, kusura bakcak bişey yok görüşünü belirtmişsin.
Ben de süper kahraman tarzı filmlerden pek hoşlanan biri değilim hele Superman falan 1 dakika bile dayanamıyorum izlerken.
Lakin Christopher Nolan'ın elinin değmesiyle çok farklı bir noktaya geldi Batman ve atmosferi. 2 filmle birlikte bir çizgiroman uyarlaması, bir süper kahraman filminden öte bir kara film yarattı Nolan ve harika şekilde işledi.
Joker konusunda ise ilk defa başroldeki karakter bu kadar geride kalarak Joker performansıyla yan roldeki bir karakter filme damgasını vurdu beni bunlar etkiledi.

Diziler konusunda hakkaten House şahane iş yaptı, Hollywood ve film endüstrisini eleştiriyoruz haliyle ama dizi konusunda bu adamlar aşmış vaziyette. Nerdeyse her bölümü bir sinema filmi kıvamında olağanüstü diziler çıktı, çıkıyo, çıkmaya da devam edecek gibi.

Alfredo dedi ki...

'two and a half men' çok doğru bi seçim olmuş.Zevkle takip ediyoruz.Ayrıca tavsiyede ediyoruz :D