28 Aralık 2008 Pazar

Joker ve Yaklaşan Oscar


Batman serisinin son şahanesi, seriye can veren Christopher Nolan güzellemesi The Dark Knight Amerika başta olmak üzere her metrekarede olay yarattı, rekorlar kırdı, Heath Ledger joker yorumuyla Batman'i bile geride bırakıp ne kadar erken gittiğinin, henüz daha yapacaklarının yeni başladığını gösterip buruk bir tad bıraktı izleyenlerde.

Sinema tarihine kazınan joker rolüyle tişörtlere baskı olup duvarlara afiş oldu tez zamanda Ledger.
Filmin ve kendisinin manyak fan'ları da oscar törenleri yaklaştıkça heykelcikleri filme ve joker rolüne verilmesi yolunda sanaldan da olsa çalışmalara başlamış ki Ledger'in en azından yardımcı erkek oyuncu oscarını alacağını düşünüyorum, en iyi erkekte ise Mickey Rourke The Wrestler ile götürecek gibi.

Oscar adayları 22 Ocak'ta açıklanırken, görkemli törenler 22 Şubat'ta yapılarak ödüller dağıtılacak, enteresan filmler ve adaylarla farklı bir tören olacağa benzer.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Heath Ledger'ın ölmüş bile olsa Oscar'ı alamaması çok büyük facia olur, ne de olsa Akademi'nin hoşlanmadığı tarzdan bir film değil The Dark Knight. Zaten Batman Amerika'nın ikonlarından. Bence en iyi film, en iyi yardımcı erkek, en iyi yönetmen Oscarları kesin.

Adsız dedi ki...

ayrıca bu konuyu kaynak göstererek blogumda kullanıyorum haberin olsun

ferdinand dedi ki...

LEdger'e ödül vereceklerdir muhakkak ki trajik ve ani ölmüne değil muazzam performansı ve yorumu için verilmeli.

*tabi kullan hocam, maksat paylaşım olsun, selametle...