22 Eylül 2008 Pazartesi

Ütopik Gazi Antep


Dün akşam oynanan Beşiktaş - Antep maçı gösterdi ki Sergen'in çok kullandığı tabirle G.Antep takımı şuana kadar süper lig adı altında mücadele eden takımlar içinde belki de gerçekten tek takım olanı.
Forvetteki elemanları kendini atıp kırmızı kart yemese BEşiktaş mümkün değil o futbolla rahat bir galibiyet alamazdı. 10 kişi kalmasına rağmen sürekli tek top oynayan, boşa kaçan, duvar paslarıyla rakibi bozan, yardımlaşan şahane bir takım yaratmışlar ki yabancıları özellikle 10 numaraları Tabata muhteşem bir topçu Tsubasa misali:)
Antep'te eksik olarak görülebilecek hususlar şut girişiminde çok bulunmamaları ve defans hattında çizgi halinde ileri çıkıp geri gelme durumunu henüz oturtamamış olmaları.

Beşiktaş cephesinde ise erken gelen gol dışında sadece kornerlerde etkili olabildik ki rakip de bir kişi eksik kalınca piyango vurdu denilebilir. Savunma hattı çok daha fazla güven verse de Nobre dışında hücum hattına hareket getiren, ara paslarına koşan, çırpınan bir tane bile futbolcu yok. Neyse ki Zapotochny gibi bir adam alınmış ki rakibin zaafından bile yararlanamayan hücumcuların bittiği anda devreye girip çalımlarve driplingle 65 metre gidip harika bir ara pası vererek gecenin en güzel hareketlerinden birine imza attı. Beşiktaş'ta her nedense sürekli ayakta top tutma hastalığı mevcut. Delgado da yoksa organize olma namına bir hareket görmek pek mümkün değil. Bir başka sorun da yabancı kontenjanı olacak ilerki süreçte kenarda oturacak yabancılar mutlaka sorun olacaktır keza yine yabancı kontenjanı yüzünden Sivok-Zapo ikilisi bozulacak olursa da savunmada bildik hatalar silsilesi baş gössterecektir. Son olarak topçuların yanlış mevkilerde oynatılması da Ertuğrul'un Avrupa ve Lig maçları için denediği rotasyonda sinir bozuyor. İnceman'ın geçen maç sağ kanatta denenmesi, dünkü maçta Toraman'ın sağ bek oynaması ve yine Tello'nun tüm verimliliğinin yok edilerek sol beke hapsedilmesi gibi sorunlar bizi bekler...

2 yorum:

Şairler Parkı dedi ki...

Kolay kolay Zapo-Sivok ikilisi bozulmaz diye düşünüyorum. Sonra hocamızın Ertuğrul olduğu geliyor aklıma vazgeçiyorum bu düşünceden. Çok uzun zamandan beri ilk defa defansı düşünmüyorum. Tello, bek oynamaya başladığından beri performansı düştü. Antep maçında gerçek yerinde oynamasına rağmen göstermedi kendini. Tello'yu gerçek yerinde oynatırken, bekte üzen Üzülmez'i kullanmanın hiçbir mantıklı açıklaması olamaz. Seriç'i neden aldık? Kontenjan sorunu gibi zırvalıklara bulaşmayalım. Dün Holosko da yedekti. Hadi bulaştık diyelim, Emre Özkan, İbo'dan kötü mü? Kaptanlıklarını aldığımız, kadro dışı bıraktığımız adamlarla oyuna başlıyoruz. Kurtulamayacağız bir türlü.

ferdinand dedi ki...

Kesinlikle haklısın, özellikle de Emre Özkan gibi gençler varken kıçınnın kılları ağarmış adamlara tekrar muhtaç gibi davranmamız, Ertuğrul gibi gençlere önem veren diye lanse edilen bir adama yakışmıyo. Keza Batuhan'ı 89.dakikada oyuna lmak ki zaten 2-0 öndeydik maçın çoğunda o zaman en azından alması fena mı olurdu. Sol bek sık sık sıkıntı yaratacak keza Toraman'ın oynatılacağı sağ bek de öyle, Cisse'yi sevsem de tek yönlü oyunu yüzünden Koray'dan ne fazlası var bu adamın dedirtiyo. Zago'dan bu yana tel tel dökülen savunmaya ilaç misali,tanrı Zapo'yu korusun diyip bitirelim:)