16 Temmuz 2008 Çarşamba

Delgado & Ciro


Malum tabirle Tangocular diyarı Arjantin'in en ünlü rock yıldızlarından Ciro Martinez, geçtiğimiz haftalarda 20bin kişiye verdiği büyük konserde Mati Delgado'ya olan sevgisini üzerine giydiği 10 numerolu Delagado yazılı Beşiktaş formasıyla göstermiş.
Formayı nasıl edindiği muamma ama aralarında büyükj ihtimal sağlam dostluk olan bir ikili bunlar yoksa cola turkalı Beşiktaş formasını bulması yada gidip alması pek mümkün değil heralde.
Bu şık hareket hemen akıllara konserinde Galatasaray formasını giyen güzel varlık Manu Chao'yu da getirdi ki kendisi genelde Cezayir forması falan giyer, forma koleksiyonu olmasından şüphelendiğim bir şahıs:)



Delgado demişken şaka maka takım kaptanı şu anda. Onla alıp veremediğim yok aksine şahane tekniğine, karakterine hayranım zaman zaman oyundan düşüp kendini göstermese de ciddi potansiyel sahibi bir adam. Kaptanlık hususunda sorun Beşiktaş'ın artık kaptan yapacak bir adma bile bulamaması, en kötü dönemlerinden altın yıllara altyapıdan çıkardığı cevherlerle ulaşan bir kulübü yöneten şahısların tanımadığının bir göstergesi.


Flaş transferler, saçılan paralar hiçbir zaman iş yapmadı bu kulüpte. Büyük kulüplerin aralarındaki transferlerin başlangıcı olan Şenol-Birol'un Fenerbahçe tarafından alınması takım bitti denilirken altyapıdan çıkan Sanlı-Yusuf gibi yürekli adamlarla başlayan Beşiktaş'ı Beşiktaş yapan yılları yaşatan özkaynak düzeni sayesinde yaşanmıştı.
Yine nostalji damarı tuttu, burada kesmek farz oldu...

4 yorum:

graSS dedi ki...

elemanın kendisini delgado sandım önce :)

ferdinand dedi ki...

ahaha Bilic hesabı, Delgado'nun eline de gitar yakışır hani:)

Adsız dedi ki...

Evet bu sene altyapıdan gelenlerin artık monte edilmesi gerekiyor.Bu yönetim ve teknik heyetle hele Sinan Enginle bu çok zor ama bakalım belki Batuhan,Aydın ve Sezer an azından bu sene şans bulsunlar.Hiç birşey yapamadınız bari şu adamları bir oynatın varsın 5.olalım ama bu gençler çürümesin.

st dedi ki...

Beşiktaş'ın kurtuluşudur özkaynak. Şayet başka bir şablon olmaz, durmaz üzerinde, yakışmaz. Fenerbahçe gibi parayı bastır, al topçuyu mantığı bizlerde işlemez.

Özkaynakın yaşatmış olduğu haz, hiçbirine değişilmez.