3 Haziran 2008 Salı

Altın Koza & Tuncel Kurtiz


Adana Belediyesi'nin de katkılarıyla düzenlenen 15. Altın Koza Film Festivali kapılarını açtı.
450 sanatçının katılacağı ve halk ile sanatçı birlikteliği gibi aktivitelerin düzenleneceği festival bu sene usta oyuncu, ülkemizin sayılı karakter oyuncularından Tuncel Kurtiz'e adanmış. Tuncel Kurtiz'in oynadığı, sinemamızda iz bırakmış birçok filmi de bu kapsamda gösterilcek.
Son olarak Yaşamın Kıyısında yüzünü gösteren büyük oyuncunun özellikle Yılmaz Güney'in muhteşem filmi Umut, sinemamızın devlerinden Sürü filmlerinin dışında pek bilinmeyen filmde hem başrol hem de hikaye anlatıcısı olarak izlenmesi farz olan İnat Hikayeleri filmlerini bu adamı sevenler bir kenara not etmeli.

Ayrıca bu seneki festival programında Sinemamızın En İyi 10 filmi seçilen eserler özel bir bölüm olarak gösterilecek. Seçkideki filmler filmler;
Ömer Kavur'un ''Anayurt Oteli'', Ömer Lütfü Akad'ın ''Gelin'', Zeki Demirkubuz'un ''Masumiyet'', Yavuz Turgul'un ''Muhsin Bey'', Atıf Yılmaz'ın ''Selvi Boylum Al Yazmalım'', Metin Erksan'ın ''Susuz Yaz'', Zeki Ökten'in ''Sürü'', Yılmaz Güney'in ''Umut'', Nuri Bilge Ceylan'ın ''Uzak'' ve Şerif Gören'in ''Yol'' filmleri.

Yine Yol filmine hitaben açılan resim sergisi, paneller, Fransa-İspanya-İtalya filmlerini kapsayan Akdeniz Filmleri gösterimi gibi etkinliklerin ardından, 15.Altın Koza Film Festivali 8 Haziran Pazar günü son bulacak.

Hiç yorum yok: