9 Mart 2008 Pazar

Barnsley ve Kupa


Geçtiğimiz günlerde FA Cup'ta Barnsley tarih yazmaya devam etti, Liverpool'un ardından Chelsea gibi bir devi daha devirmeyi bildi.
Özellikle hücumdaki en büyük gücü Odejayi adlı oyuncuları Adebayor'u andıran futbolu ve fiziğiyle gözardı edilmemesi gereken bir adam ki golü bulup yarı final kapısını aralayan da o oldu.
Barnsley taraftarlarının maç sonu sahaya girip deli gibi eğlenmeleri ise maç için görülebilecek en güzel anlardı.
Diğer bir sürpriz ise Man.Utd - Portsmouth maçında penaltıdan gelen golle kupanın favorisi Manchester'ın elenmesiyle gerçekleşti...

Avrupada kupa maçlarında bu tür sürprizler çok yaşanıyo, Almanya'da amatör bir kulübün finale çıkmıştı geçtiğimiz yıllarda bir Berlin ekibiydi yanılmıyosam, yine St.Pauli yarı final yada finale çıkmıştı Bayern Munih ile karşılaşıp muhteşem bir taraftar desteğiyle acayip pozisyonlar kaçırıp ardından gol yiyip yenilseler de futbola renk getiren anlardı kuşkusuz.
Bizde ise ligde, yayın gelirlerinde olduğu gibi kupa kuralarıyla başlayan eşitsizlik seribaşı usulü büyük takımlara torpil yapılması sürprizleri adeta imkansız kılıyor.
Darısı bizim başımıza, inşallah herkesin ağzına bal çalan(özellikle 3 büyüklere), siyasetin kucağındaki futbolumuz bir gün adaletli bir sistemi gerçekleştirir.

Hiç yorum yok: