11 Mart 2008 Salı

19.Ankara Uluslararası Film Festivali - John Cassavetes


13-23 Mart arası Kızılay Büyülü Fener Sineması ve Çağdaş Sanatlar Merkezindeki birçok etlinlikle gerçekleştirilecek olan Ankara Uluslararası Film Festivali Perşembe günü başlıyor.
Top Yuvarlak Sinema Dört Köşe gibi futbol için özel bir bölüm ayrılan, panel ve turnuvayla renklendirilecek festivalde Kısa Filmler, Dünyanın Her Köşesinden Filmler, Yurtdışında Yaşayan Türk Yönetmenler, Belgeseller, Kieslowski:İzler ve Hatıralar Sergisi, Latin Amerika Filmleri gibi leziz programların yanında hemen her festivalde bir yönetmene, ustaya mercek tutma geleneğine John Cassevetes filmleriyle dopdopu bir içerik sinemaseverleri bekler...


Günümüz filmleri yalnızca bir hayal dünyası sunuyorlar ve insanlarla gerçek bir bağ kurmaktan yoksunlar. Bu ülkede, insanlar duygusal olarak 21 yaşında ölüyorlar. Belki de daha erken...Bir sanatçı olarak benim sorumluluğum, onların ayakta kalmalarını, hiç değilse 21'i dolduracak kadar yaşayabilmelerini sağlamak. bana kalırsa filmler, acıdan ve hiçlikten kurtulmanın mümkün olduğu duygusal ve entelektüel topraklarda yol bulmayı sağlayan birer harita.
John Cassavetes

Hiç yorum yok: