19 Eylül 2011 Pazartesi

bir umut bizi yaşatan...

 Fakirin yüzü soğuktur. Niye soğuktur Cabbar gardaş?



"İyi at, iyi araba para işi gardaş. Paran olunca her bir iş iyi olur. Paran olunca kebap yen, paran olunca tatlı yen, şarap içen, iyi yataklarda yatarsın.Parası olunca adam kuvvetli olur. Parası olunca adamın evi, avradı olur, evinde tenceresi kaynar, çocukları olur. Paran olmadı mı iyi değel, dünyada senden kötüsü yoktur, senden püsü yoktur, her yerden kovarlar seni. Fakirin yüzü soğuktur. Niye soğuktur Cabbar gardaş? Parası yoktur da ondan. Mesela kış gününde, günün en soğuk vaktinde, cebinde paran olsa üşümezsin, hamamdaymış gibi terlersin. Ammavelakin para olmadımı yaz gününde üşürsün. Neden? Çünkü para adamı sıcak tutar. Sıcahhh... Senin bu atlar paran olsa iyi yem yerler. Paran yok, gariplerin iskeleti çıkmış. Açlıklarından ölecekler."

2 yorum:

Şairler Parkı dedi ki...

giovanni scognamillo ''umut'' için türkiye'nin ilk gerçekçi sineması der. ki öyledir. ilk ve bir numaradır. benim çin daha sonra canım kardeşim gelir mesela.

umut ile ilgili anlatır yine giovanni. küçük bir salonda italyan sinemacılarla filmi seyrederler. o güne kadar türkiye de ki sinema ile hiçbir bilgisi olmayan italyanlar filmin sonunda ayağa kalkıp alkış tutmaya başlarlar.

türkiye'de sinemanın o günden bugüne kadar ne kadar geliştiğini görmek için filmi hiç izlememiş 10 kişiye izletip tuncel kurtiz'e ramiz dayı demelerine bakmak yeterlidir.

saygılar ferdinand

marmara

ferdinand dedi ki...

Saygı bizden marmara, güzel ayrıntı için ayrıca teşekkürler, Umut benim için de sinemaya gerçekten derinlemesine düşünmeye çalıştığım zamanlarda ilaç gibi gelmişti, kendime getirmişti deserm yeridir.
senden de bol sinemalı yazılar bekliyoruz artık:)
semtte, şairler parkında bir gün görüşmek dileğiyle...