21 Ekim 2009 Çarşamba

Wolfsburg Ardından


Maç tazesiyle biterken 1 puana üzülsek mi sevinsek mi hallerindeyiz ki kırmızı karttan önce de topa hakim olduğumuz dakikalarda bu maçı alabileceğimizi görmüştük.
Aslında hoca 70 gibi İSmail ve Tabata değişikliklerine gidebilirdi hem yaratıcı oyuncu hem de kanatlar babında faydalı olurdu kanaatindeyim.
İlk yarı çoğu bölümde keyfi top oynadık özellikle Ekrem Dağ, İbrahim Kaş başta olmak üzere...
Bunlara fazlasıyla sıradan oyunuyla Fink'i de eklemek şart bana kalırsa ve tabi defansif anlamda idare etse de hücuma sıfır destekli İbrahim Üzülmez. Bu gibi nedenlerden ofansif anlamda birşeyler üretmeden uzak, pozisyon vererek ilk yarıyı tamamladıktan sonra topu ayakta tutmanın, pas yaparak hızlı çıkan, ara paslarıyla da rakibe korkulu anlar yaşatan bir takım görüntüsü verdik.
Maçın en önemli artısı Ferrari gibi bir adamın soluk almaksızın bir Graffiti bir de Dzeko'yu durdurması, hemen her topa doğru hamleler yapması, Nihat'ın giderek form tutması, Bobo'nun eski günlerine yakın oyunu gibi ayrıntılardı.
Ve umut veren de uzun zaman sonra bir Avrupa maçında Beşiktaş'ın eski silik, sürekli kapanıp dan-dun vuran takımdan karakterli bir oyun ortaya koyan, hızlı çıkan, bol bol kaleyi yoklayan bir takım görüntüsü vermesiydi.
Herşeye rağmen alırdık lan bu maçı diyenler pek çoktur eminim, hele 93'te kaleciyle karşı karşıya kalınacak pozisyonda hakemin ofsayt düdüğü içimizdeki kıpırtıları öldüren bir karar olarak hayal kırıklığı yarattı.
İçerde oynayacağımız Wolfsburg maçında Graffite gibi bir adamın olmayışı avantajken, Dzeko ve Misimovic gibi isimlere de dikkat edilmeli. Tabi haftalardır süren kargaşa ortamı, tribünlerin ruh hali ki bu maçta yer-gök inleyecek gibi bir his var, şart olan galibiyet için önemli hususlar, hadi hayırlısı...

3 yorum:

SirEvo dedi ki...

7 tane defansif özellikli oyuncuyla saha çıkıp resmen 1 puan için gittiğimizi belli ettik ve 2 tane yüzde yüz pozisyon dışında pek de pozisyon vermedik. Atak olarak da bence yüzde yüz 1 tane penaltımız verilmedi. Rosetti verdiği kırmızı kart dışında acayip yanlı davrandı. Sanarsın Wolfsburg antrenörü yani. :)

Öyle veya böyle 1 puan almak çok çok önemliydi, 3 puanı kaçırmış olmamıza rağmen. :)

Pamukk dedi ki...

uğur değil de, ismail girmeliydi bence de oyuna.

Adsız dedi ki...

Valla maç başladı yine yüreğimiz ağzımızdaydı.İlk yarı çok stresli geçti neyseki gol yemedik.Ama çok panik durumdaydık.Üst üste 3 pas yapamadık.Formsuz Tello'yu böyle bir maçda oyun kurucu oynatarak büyük hata yaptı hoca bence.Son haftalarda fena oynamayan üstelik tam o mevkinin adamı Tabata daha iyi bir seçimdi,tercih etmedi.Ernst de çok pas hatası yaptı diğer maçlara nazaran.Ama öyle bir Ferrari vardı ki inanın son yıllarda Beşiktaş da bana bu kadar güven veren başka bir savunma oyuncusu olmamıştır.Hep ilk toplara girdi.Dzekoya bir kafa topu dışında hiç şans vermedi.Grafiteyi yıldırdı.Maçın tartışmasız yıldızıydı.Bakalım İnönüdeki maça gidicem kısmetse umutlandık yine.Burdaki maçı alırsak herşey olabilir.Hayırlısı:)