28 Eylül 2009 Pazartesi

"It's Always Sunny in Philadelphia"



Henüz geçtiğimiz hafta 5.sezonuyla sevenlerine kavuşan, ülkemizde altyazı gibi poroblemler ve biraz da ihmalkarlık yüzünden pek tanınmayan şahane bir dizidir kendileri.
How I Met Your Mother ile aynı tarihlerde yola koyulmalarına karşın tertibinin gölgesinde kalmış bir dizi de diyebiliriz, haketmediği şekilde.

Paddy's Pub adlı İrlanda barının ortakları 3 birbirinden rahatsız eleman(Charlie, Dennis, Mac) ile bunlardan karizmatik olduğunu iddia eden, eski popülaritesini arayan Dennis'in kızkardeşi olan- alışılageldik sarışın tiplemelerinin epey dışında, kaybeden Dee ve ilerleyen bölümlerle birlikte diziye teşrif edip gönülleri yıllar sonra tekrar fetheden, Frank tiplemesiyle Denny DeVito kadrosuyla daha fazla karaktere ihtiyaç dahi duymadan 4 sezon devirmiş dizidir.


Paddy's de vuku bulan birbirinden absürd olaylarla ve Coupling'deki efsane karakter Jeff'i andıran tarzıyla dikkat çeken manyak adam Charlie'nin gudik hareketleriyle karın ağrıtacak düzeyde güzel bir iş mevzubahis olan. Komedi yaparken de suya sabuna dokunmayayım, boncuk dağıtayım demeyen dizidir benzerlerinin aksine. Daha ilk bölümden bunu hissettirir, hikayeler gelişip biralar gırla giderken, pis pis güldürürken gıdım gıdım mesajı verir, yola devam eder philadelphia ahalisi. Birbirinden bencil, para için ninesini satacak 4 eleman ve bir deVito'nun gırla giden komikliği...


Hemen hemen her bölümde göndermeler, taşlamalar mevcut. Hele bir bölümde İsrailli işadamının bara el koymasıyla gelişen olayları İsrail'in genel politikasıyla işleyişini konu alan, barın etrafının telelrle çevrildiği bölüm bizi bizden almıştır. "the gang goes jihad" adlı bölümdür bahsedilen. Meşhur 'tape', sınır-toprak muhabbetleri, kendi evinde hapis kalma durumlarıyla 10 puanı hanesine yazdırmış dizidir. Hararetle indiriniz...

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Harika bir dizidir.Absürdlükte sınır yoktur bu dizide.Saçma sapan mantık dışı işler yaparlar.Dizi izleme alışakanlığım yok denicek kadar azdır.Ama it's always sunny in philadelphia yı asla kaçırmam.Özellikle ilk sezonuna bayılırım.Torrentte baya bi bölümünü bulup indirdim.İngilizcem idare eder seviyede ama yine de altyazı lazım ve yazdığın gibi bulmak biraz sor.Aslında eski sit-comları da özledim "Two guys and pizza place" diye bir dizi vardı yanlış hatırlamıyorsam onu da çok severdim.Bir de Cnbc-e daha Kanal E iken Ned & Stacy vardı oda çok iyiydi.Ya aslında bir de bir evde yaşıyan iki bekar temalı bir dizi daha vardı o da Kanal E zamanlarında oynardı.İsmini hatırlayanın alnından öperim:)

t for tuna dedi ki...

e2 rullaz.

5 ekimde mad men yeni sezon da basliyor. gozunuz wide acik olsun.

Free Siyaset dedi ki...

moduna girmeyi başaramadığım bir dizidir kendisi...

bu yazıdan sonra ferdinand ın referansı ile tekrar moduna girilmesi denenecekler listesinde yerini aldı...

ferdinand dedi ki...

@Pusat ilk başlarda açıkçası ben de pek ısınamadım lakin ilerledikçe güzelleşiyo sanki.
gerçi herkes sevecek-tapacak diye bir kaide yok, hiç beğenmeyenler de vardır illaki.