5 Kasım 2008 Çarşamba

Fuck Off


Demokrat aday Barack Obama zaferle seçimlerden ayrılırken bizim pek müstesna başbakanın son seçimin ardından yaptığı balkon konuşmasına benzer toplumu kucaklayıcı ve daha inandırıcı başarılı bir konuşmayla zaferini süsledi. Bush'un devamı niteliğindeki McCain'in başarısızlığı dünyadaki barış ortamı için bir nebze olsun umut verdi. Obama'nın Irak konusundaki fikri sevindirici ama sonuçta uluslararası şirketlerin yön verdiği politikalar olacaktır yine petrol mevzusu nedeniyle ne kadar istediği şekilde hareket edebilecek göreceğiz ki Obama bazı siyahi kanat tarafından ten rengi siyah ama kafasının içi beyaz diye eleştiriliyor. Herşeye rağmen Değişim sloganıyla, sempatikliğiyle ve bazı öngördüğü politikalarla Bush denen dengesiz mahlukatı dünyanın aramayacağı kesin. Bush'a naş naş, derken bir dolu gaf, sakarlık ve berbat yönetimin,n yanında Abd'yi tüm dünyaca nefret edilen bir ülke haline getirmesiyle hatırlayacağız o kadar... Bush dört bir yandan da mizah malzemesi olarak epey gündemde kaldı, her haliyle.

San Franciscolular, ABD'de yapılan seçimlerle birlikte başkanlık dönemi sona erecek olan George W. Bush'un ismini şehir kanalizasyonuna bağlı bir atık su arıtma tesisine vermek için 7 bin 168 imza topladı. Daha önce de tuvalet kağıdı ve çöp kutusu gibi birçok şeye malzeme olan Bush özellikle sanal alemde birçok kılığa sokuldu. İşte Bush'un o hallerinden birkaçı...


1 yorum:

designerk dedi ki...

Açıkçası Obama'nın zaferi her ne kadar beklenilen bir şey ise de bizim köşeciler olayı hala Ermeni soykırımı meselesinde tutmakta, Obama'nın bu konudaki yaklaşımının Türkiye aleyhine olduğunu söyleyip paranoya durumuna zemin hazırlamaktalar. Bunun Türk toplumuna yansıması nasıl olucak bekleyip görücez demeyi çok isterdim ama sanırım değişen pek bir şey olmicaktır.
Tüm dünya -afrika kıtasından avrupa kıtasına- dört bir yandan değişimin ve barışçıl tutumun bu zaferini kutlasa da ben kendi açımdan olaya daha sakin ve daha dikkatli bakmak gerektiğini hissediyorum.
Bpusht konusuna gelince bu konu da söylenecek çok fazla bir şey yok. Yaptıklarıyla dünyayı ve insanlığı ne hale getirdiği ortada olan biri hakkında zamanının dolduğuna sevinmek çok anlamlı ve samimi olmayacaktır. En azından pratiği her zaman teoriye tercih eden biri olarak öyle düşünüyorum.