20 Ekim 2008 Pazartesi

Avrupa'dan Notlar


-Oynadığı istikrarlı futboluyla Barça'nın ve İspanya milli takımının vazgeçilmezi olan Xavi Barcelona formasıyla 10.yılını geçiriyor,

-Eto'o rekora doymuyor efenim, geçtiğimiz hafta Atl. Madrid filelerini de havalandırarak 100.golünü de geride bıraktı.



-Atl.Bilbao'nun simge isimlerinden Joseba Etxeberria bu yıl para almadan oynuyormuş ve 2009-2010 sezonu itibariyle de efsaneleştiği kulübünde futbolu bırakacakmış ki ufak yaşta Sociedad'tan o yaştaki bir futbolcu için o dönemki rekoru kırarak Bilbao'ya gelmiş, çok yönlü futbolu ve birçok pozisyonsa oynayabilmesi nedeniyle formayı kimseye bırakmamıştı.

-Aurelio parıl parıl parlıyor. 7.hafta maçında Mallorca karşısında 2 asist yaparak galibiyetteki rolü ile maçın da oyuncusu seçilen Aurelio basından fazlasıyla övgüler alırken, Fenerbahçeli arkadaşlar muhtemelen hala gittiğine yanıyodur ki objektif olarak bakıldığında yeri doldurulamayacak tek futbolcuydu kendisi.


-Bundesliga'da Sinan KAloğlu coştu bilindiği gibi üzere, Borissia Monchengladbah maçında da golünü yazarak 3.golünü attı ki izlediğimiz kadarıyla gayet rahat hareketleri ve uyumuyla pek zorlanmıyor gibi.

-Çok yeni haber olmasa da Torsten Frings milli takımı bırakacağını açıklamış. Gerekçesi de milli takım kadrosunda eskisi gibi yer almaması ve son Rusya maçında sadece 6 dakika görev verilmesiymiş ki inkar etse de bir dargınlık sözkonusu. Aynı şekilde Kuranyi'de ilk 11'de adının olmadığını öğrenip stadı terketmişti bildiğim kadarıyla.

-Villarreal geçtiğimiz günlerde Capdevilla ile sözleşmesini 2011'e kadar uzattı. 2007'de Deportivo'dan gelip şahane bir performans ortaya koyarak bu sözleşmeyi kuruşuna kadar haketti Capdevilla. Deportivo'nun takım olarak çöküşünde o da silinip gitmişti ki küllerinden doğdu diyebiliriz.

-Everton David Moyes'le 5 yıl daha uzattı. İskoç teknik adam 2002'den beri mavi'lerle birlikte çalışırken geçtiğimiz yıllarda yıln teknik adamı gibi ödüller de kazanmıştı.

-İngiltere'de West HAm epeydir boşta gezen Diego Tristan'ı transfer etmiş. Deportivo'da altın yıllarını yaşayan ve benim de tarzını ve tekniğini çok beğendiğim bir oyuncu olup kariyeri dibe vurmuştu son seferi olan Livorno ile birlikte, riskli bir transfer Zola ve West Ham için...

2 yorum:

Şairler Parkı dedi ki...

Bu tür minik notlar halinde haberler okudum mu bir de direk içine Beşiktaş'ı koyarak okuyorum. Beşiktaş'ın en eski oyuncusu İbrahim Üzülmez, bir istikrarlık abidesi mi yoksa yeter ulan akademisi mezunu mu? Bizde para almadan oynar mı? Gitse de üstüne para versek!

Sinan Kaloğlu beni epey şaşırtıyor. Hiç beğenmediğim forvet tipi. Kendini de sevmem ayrıca. Fakat Bundesliga'da tutundu gibi.

ferdinand dedi ki...

ahaha artık i.üzülmez olunca konu gülmekten başka birşey gelmiyo elimden ne yazıkki. bu hafta da yaptırdığı penaltıyı görünce zaten anladım ki yalanmış başka sevgiler:)
ne adamsa artık yıllardır kim geldiyse kesemedi ibrahimi, tam bir joker anlaşılan...

Sinan da hakkaten bal yapmayan arı gibiydi özellikle bizde oynadığı dönemde ama çok isabetli karar vererek büyük-küçük takım ayrımı yapmadan attı kendini Bundesliga gibi şahane bir lige. Keşke daha çok topçu gitse...